Majka troje maloljetne djece iz Sarajeva skuplja novac za svoje liječenje

Sadina Pamuk Drakovac (36) iz Sarajeva prije pet godina oboljela je od sarkoidoze – bolesti u kojoj se u mnogim organima tijela stvaraju nenormalne nakupine upalnih stanica (granulomi) i linfodenotacije.

Ova majka troje maloljetne djece od početka dobijanja dvije komplikovane bolesti pa sve dosad liječila se na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je imala četiri operacije.

Godinama se nadala izlječenju, međutim poslije svakog operativnog tretmana bolesti su se za vrlo kratko vrijeme vraćale. Zbog nemogućnosti daljeg liječenja na KCUS-u, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini prinuđena je da potraži lijek izvan Bosne i Hercegovine.

Sve svoje nalaze poslala je u tursku kliniku Memorial Sisli Hospital u Istanbulu, a tamošnji ljekari su joj odgovorili da je potrebno da joj se uradi kompletna dijagnostika kako bih se poslije kompletne dijagnostike klinici odredilo njeno dalje liječenje u Turskoj.

“Također u odgovoru iz Turske dobila sam informaciju da je moguće da mi se odstrani slezena poslije urađene kompletne dijagnostike. Ja sam odlučila samofinansirajući da otputujem na liječenje u Tursku, ali zbog finansijske nemogućnosti u porodici nisam u mogućnosti platiti kompletno liječenje”, kaže nam Sadina.

Njeno kompletno liječenje u Turskoj košta 31.750 KM.

“Terapije koje trenutno pijem za svoje bolesti nemaju nikakvog efekta. Moje zdravstveno stanje je sve lošije i lošije. Nadam se i vjerujem da ima još dobrih ljudi u našoj zemlji kao i u inostranstvu koji me mogu finansijski podržati u sakupljanju potrebnog novca za odlazak na liječenje u Tursku”, kaže Sadina i dodaje kako je do sadam za mjesec dana koliko traje akcija, skupila polovinu potrebnog iznosa za liječenje.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći ovoj mladoj majci, njena adresa je Sulje Jahića br. 81, Sarajevo.

Broj transakcijskog žiro računa za BiH: 1613000067792773 Raiffeisen banka
Broj transakcijskog žiro računa za uplatu iz inostranstva: IBAN CODE:
BA391613000067792773 SWIFT CODE: RZBABA2S Raiffeisen Banka
Kontakt telefon: +387 60 328 5270

Related posts