Mainz vraća Kodru, Dortmund Burnića

Klubovi Bundeslige već pripremaju transfere za predstojeći prelazni rok u Evropi, a osim stotina špekulacija o navodnim transferima, većina ih je već objelodanila neke od ljetnih akvizicija. Bayern je tako najavio povratak Renata Sancheza i dolazak Leona Goretzke i Sergea Gnabryja. I upravo su njih trojica najveće poznate zvijezde ljeta u Njemačkoj.

Zanimljivo je da će i dvojica bh. fudbalera biti dijelom ljetne pijace u Bundseligi. Riječ je o Kenanu Kodri i Dženisu Burniću. I jedan i drugi će se vratiti u klubove za koje ih vežu ugovori iz timova u kojim igraju danas kao posuđeni igrači.

Kodro će se tako iz Grasshoppersa vratiti u Mainz, a Burnić iz Stuttgarta u Dortmund. I dok se Kodrin prelazak među Skakavce pokazao kao dobar potez, obzirom da je bh. napadač počeo i igrati i postizati golove, Burnić je prelaskom u Stuttgart napravio veliku grešku.

Iako je na početku sezone bio izborio mjesto u startnih 11, kasnije povrede i promjena trenera udaljili su ga od tima, pa je u posljednje vrijeme trenirao i igrao za rezervni tim Švaba.

Related posts