Lukač, Ćulum i Ilić tužili Davora Dragičevića za klevetu, traže 24.000 KM

Ministar unutrašnjih poslova RS-a dragan Lukač, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić i direktor policije RS Darko Ćulum podnijeli su tužbu protiv Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida, u kojoj ga tuže za klevetu i traže 24.000 KM.

Tužba je podnesena 21. maja ove godine, ali Osnovni sud u Banjoj Luci poslao 5. juna. Dragičević ima rok od 30 dana da odgovori na ovu tužbu. Dragičević u odgovoru treba navesti da li priznaje ili osporava tužbeni zahtjev, te da ukoliko osporava, u odgovoru tačno navede razloge zbog kojih osporava tužbene zahtjeve, činjenice na kojima zasniva svoje navode i dostavi dokaze kojim se utvrđuju činjenice.

“Ukoliko predlažete provođenje dokaza saslušanjem svjedoka, dužni ste za svakog svjedoka navesti tačno ime, prezime, ime jednog roditelja, adresu stanovanja i na koje okolnosti predlažete da se svjedok sasluša”, stoji u dopisu Osnovnog suda Banja Luka.

Ukoliko pismeno ne odgovori, sud će donijeti presudu i usvojiti zahtjev osoba koje su podnijele tužbu. Predmet vodi sudija Siniša Sandić.

Na večerašnjem skupu na Trgu Krajine u Banjoj Luci Dragičević je poručio da ga mogu tužiti koliko hoće, ali da on stoji iza svojih riječi.

“David Dragičević je otet, maltretiran, izmasakriran, ubijen i položen u kanalizaciju Crkvenu. To nije rječica”, kazao je Dragičević.

Ovo je bio 74. skup na kojem su građani ponovo zatražili istinu i pravdu za Davida.

Related posts