Liverpool za Džekinog saigrača nudi 70 miliona dolara

Britanski mediji javljaju da je Fudbalski klub Liverpool poslao Romi nestvarnu ponudu za brazilskog golmana Alissona Beckera od čak 70 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Međutim, u rimskoj “vučici“ nisu zadovoljni tim iznosom i traže za sjajnog čuvara mreže 74 miliona eura, ističe se u medijskim izvještajima.

Alisson se vratio sa Svjetskog prvenstva gdje je igrao sa Brazilom i takmičenje završio u četvrtfinalu nakon poraza od Belgije (1:2). Branio je na svih pet utakmica Brazilaca, a iza sebe ima fenomenalnu sezonu u dresu Rome tokom koje je branio na 49 utakmica.

Ukoliko se transfer Alissona u Liverpool zaista realizuje za iznos od 70 miliona eura ili više, on će postati najskuplji golman svijeta u istoriji fudbala. Trenutno rekord i dalje drži Gianluigi Buffon koji je daleke 2001. godine iz Parme u Juventus prešao za tada nevjerovatnih 51,5 miliona eura. Drugi na listi je Brazilac Ederson, čiji je prošlogodišnji transfer iz Benfice u Manchester City koštao 40 miliona eura.

Alisson je karijeru počeo u Internacionalu, a u Romu je stigao 2016. godine. Za reprezentaciju Brazila upisao je 31 nastup.

Related posts