Liverpool osudio napad svojih navijača na autobus igrača Manchester Cityja

Nakon što je sinoć napadnut i teško oštećen autobus ekipe Manchester Cityja uoči utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola klub s Anfielda je osudio ovaj huliganski čin.

Iako niko nije povrijeđen, situacija uoči meča je bila haotična. Navijači Liverpoola su bakljama i drugim predmetima gađali autobus u kojem je bila ekipa Manchester Cityja.

“Autobus igrača Manchester Cityja je bio meta različitih ‘projektila’ dok je usporavao kako bi skrenuo na uglu ulica Arkles Lane i Anfield Road, gdje je bila okupljena većina navijača. Zapaljene su baklje zbog čega je vidljivost bila slaba, a navijači su preplavili ulice oko stadiona. Liverpoolov autobus je stigao nešto kasnije”, navodi se u izvještaju BBC-jevog dopisnika.

Autobus Građana je znatno oštećen, a uprava Liverpoola je osudila huliganski čin i uputila izvinjenje Manchester Cityju.

“Klub najoštrije osuđuje ono što se dogodilo uoči četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, što je rezultiralo oštećenjem autobusa Manchester Cityja tokom dolaska na Anfield. Izvinjavamo se Pepu Guardioli, njegovim igračima, osoblju i zvaničnicima. Ponašanje određene grupe navijača je neprihvatljivo, a klub će u potpunosti sarađivati s vlastima kako bi odgovorne osobe bile identifikovane. Prioritet je ustanoviti činjenice i pružiti podršku Manchester Cityju”, saopćeno je iz Liverpoola.

Redsi su pobijedili Građane rezultatom 3:0.

Related posts