Lejla Kurjaković Begić, kandidatkinja za GV Bihaća: Popraviti zdravstveni sektor Bihaća

Kandidati Stranke demokratske akcije Bihać za Gradsko vijeće Grada Bihaća odgovorili su na pet pitanja i time u određenoj mjeri upoznali birače s onim što nude i koje projekte planiraju podržavati ukoliko budu izabrani u Gradsko vijeće. 

Za sve one koji Vas ne poznaju, ko je Lejla Kurjaković Begić? 

Moje ime je Kurjaković Begić Lejla, bachelor zdravstva. Dolazim iz MZ Prekounje. Radim U Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću na  Internom odjelu.

Zbog čega ste se odlučili kandidirati za Gradsko vijeće? 

Namjera je da svoje znanje i iskustvo uložim u poboljšanje standarda zdravstvenih institucija u gradu Bihaću kako bi pacijentima našeg grada pružili mnogo bolje uslove od onih koje trenutno imaju.

Koji su po Vama ključni problemi s kojima se susreću Bišćani?  

Mnogo je problema, a ja ću navesti neke: Problem migracija koje treba rješavati u dogovoru s većim nivoima vlasti; migrantske centre izmjestiti van grada; loša putna infrastruktura; nedostatak kulturnih događaja u gradu Bihaću; nedostatak dječijih vrtića i igrališta; nedovoljna posvećenost mladima i njihovim problemima; visoka nezaposlenost u gradu Bihaću; problemi s psima lutalicama; jasniji program poticaja privredi; veće novčane stipendije za studente.

Koje aktivnosti i projekte planirate podržati ukoliko budete izabrani u Gradsko vijeće?  

Planiram podržati projekte za podršku mladima kroz sportske klubove kao i projekte vezane za turizam u gradu Bihaću, te poboljšanje putne infrastrukture vezane za turizam jer grad Bihać ima mnogo toga za ponuditi što se tiče turizma. Projekti vezani za poboljšanje zdravstvenih institucija u gradu Bihaću bit će u vrhu liste prioriteta kojima planiram pružiti podršku.

Koja je vaša ključna poruka biračima?

Trebamo osnažiti naš grad, prvenstveno u ekonomskom smislu.  Trebamo povećati broj zaposlenih i smanjiti broj ljudi koji žive od socijalne pomoći. Poboljšati zdravstvene usluge i općenito više ulagati u zdravstvo.

Najjače oružje koji građani imaju su zapravo izbori. Zato pozivam sve sugrađane da 15. novembra izađu na izbore i izaberu one za koje smatraju da će ih najbolje predstavljati u naredne četiri godine.

Related posts