Krvava tuča u Banjoj Luci: Skočio u Vrbas “da spasi živu glavu”

Miroslav Kovačić (26) iz Banje Luke tvrdi da ga je u nedjelju rano ujutro napalo više osoba ispred noćnog kluba “Posljednja šansa” u banjalučkom naselju Trapisti i da se spasio tako što je skočio u rijeku Vrbas.

Kovačić navodi da je u “Posljednjoj šansi” sjedio sa kolegom, te da mu je oko 2.30 prišao vlasnik lokala Ljubiša Jerković i zatražio da izađu napolje, piše EuroBlic.

– Krenuo sam sa njim i u tom trenutku me napalo više osoba, među kojima su bili vlasnik lokala Jerković, njegov sin, te radnici obezbjeđenja i konobari. Više osoba me tuklo nogama i šakama ispred lokala – kaže Kovačić.

Dodaje kako se uspio spasiti tako što je otrčao i uskočio u rijeku Vrbas.

– Trčao sam prema rijeci da spasim živu glavu. Dok sam bio u Vrbasu pozvao sam policiju koja me kasnije odvezla u Hitnu pomoć gdje su me pregledali i utvrdili povrede – ispričao je Kovačić svoju verziju događaja, koji je Policijskoj upravi Banja Luka prijavljen 5. novembra oko tri sata ujutro.

Kovačić je ujedno potvrdio da se nalazi na uslovnom otpustu iz KPZ Bijeljina, zbog čega je, kako kaže, i pozvao policiju nakon što je napadnut, te da nije tačno da je bio uhapšen.

Dodaje kako njegova prošlost nema veze sa pomenutim događajem, te da je sve svoje kazne odslužio u skladu sa zakonom.

Podsjetimo, u tuči koja se u nedelju rano ujutro dogodila ispred lokala “Poslednja šansa” teško je povređen vlasnik lokala Ljubiša Jerković, koji je nakon svega prebačen u Univerzitetski klinički centar RS. Jerkoviću je konstatovan prijelom natkoljenice, a Kovačić dodaje kako mu nije poznato na koji način je vlasnik lokala slomio nogu.

Tužilaštvo vodi istragu

Iz Policijske uprave Banja Luka potvrđeno je da Okružno javno tužilaštvo Banja Luka rukovodi istragom.

– Policija je 5. novembra oko tri časa ujutro postupila po prijavi da se ispred ugostiteljskog objekta potuklo više osoba. Dolaskom pred lokal zatečene su tri osobe kojima je utvrđen identitet. O svemu je upoznat dežurni tužilac koji je naredio da se preduzmu sve radnje na dokumentovanju krivičnog djela učestvovanje u tuči – naveli su iz PU Banja Luka.

Related posts