Kritike opozicije u NSRS, Dodik sve nervozniji: Može li biti "goodbye" bez plača majki i djece

Na posebnom zasjedanju NSRS o djelovanju Ustavnog suda BiH uveliko traje rasprava zastupnika.

Pojedini zastupnici iskoristili su ovu priliku i još jednom kritizirali aktuelnu vlast te podsjetili na događaje s prethodne posebne sjednice i rasprave o NATO-u.

Šef Kluba SDS-a u NSRS Miladin Stanić optužio je vlast u manjem bh. entitetu zbog laži o putu BiH u NATO.

– Obmanjujete javnost i lažete. Na prošloj sjednici ste kazali da Program reformi nije put BiH u NATO, a sada onaj koji je to potpisao kažete da jeste MAP – kazao je Stanić.

Također je optužio pojedine članove SNSD-a da su hiljade hektara zemljišta prepisali na članove svojih porodica.

– Nije to vaša ćaćevina – rekao je Stanić. 

Nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH i sadašnji šef Kluba PDP-a Igor Crnadak pitao je danas kako da se očekuje zajedništvo i jedinstvo kada je na prošloj posebnoj sjednici jedan ministar ošamario zastupnika. Podsjećamo, tada je ministar unutrašnjih poslova ošamario Draška Stanivukovića.

– Imate javni servis koji radi samo za jednu stranku i za koju smo svi mi izdajnici. Ako može biti “goodbye BiH” i “welcome RSexit” bez mobilizacije, plača majki i djece, ja sam za. Svi oni koji su ovo započeli, znaju li kako će se završiti. Ja, baš, nisam siguran – kazao je Crnadak.

Nakon ovih opaski, za glas se ponovo javio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je primijetio da zastupnici opozicije, prije svih Nebojša Vukanović, ismijavaju njegovu krilaticu “goodbye BiH, welcome RSexit”, koju je Vukanović preveo kao “R Sex it”. A, kako navodi Dodik, ozbiljne su stvari u pitanju.

Vukanović je također kazao da je “RSexit” suicid i autodestrukcija.

– Jeste li svjesni gospodine Stevandiću s čim se igrate? Imate li imalo razuma vi koji ste ovo predložili?  Hoće li biti samostalna istočna i zapadna RS. Jeste li vi priznali granicu u Brčkom gdje se presjeca RS.  Davno sam upozoravao Dodika dobronamjerno da se ne igramo sa ozbiljnim stvarima. Naš amanet je Dejton u kojem je uklesano 25 hiljada života. Nemamo sinova za gubljenje, jer da ste osjetili rat ne bi tako pričali. Upozoravam da se ne igrate sa opasnim igrama jer je ovo što radite pucanj i vodi u Dejton 2. Ko će nas priznati, ko će nas štititi ako se osamostalimo. Dodik ima kuću u Beogradu, Špirić u Beču, a mi ćemo izginuti sa našlim suludim igrama.

Nakon ovoga se javio i Dodik i kazao da je “RSexit” spomenuo samo kao jednu opciju.  

– To su ozbiljne stvari u pitanju. “RSexit” sam spomenuo kao jednu od opcija, a šta će kasnije biti, to će se vidjeti – rekao je Dodik.

Izvor: Avaz.ba

Related posts