Krajišnik, Dževad Harbaš izdao svoju novu knjigu,, Priče iz naših avlija 3"

Pošto su njegove prve dvije knjige iz opusa „Priče iz naših avlija“ postale hit i otišle su na sve strane svijeta, od Amerike do Australije, N.Zelanda, Skandinavije, EU, Čilea, kao i u sve zemlje regije, isti je zbog svojih vjernih čitaoca, krenuo dalje sa pisanjem i tako je nastala nova knjiga „Priče iz naših avlija 3“, koja je također puna humora, nostalgije, emocija i ljubavi.

Knjiga sadrži petn’es’ priči i isto je pisana našom ikavicom, obogaćena sa mahalskim govorom i arhaičnim izrazima. Priče su dosta duže, sa više dijaloga i opisa.

Vjerujemo da će se mnogi pronaći u ovim pričama i da čitajući iste, poput vremeplova se vratiti u taj divni vakat i zeman, u svoju mladost, kad ništa nismo imali, a sve smo imali.

Ovom prilikom autor se zahvalio svim onim dobrim ljudima, svojim prijateljima (a oni znaju koji su), svojoj porodici, na pomoći, da ova knjiga izađe iz štampe.
Ugodno čitanje

Biografija
Dževad Harbaš rođen je u Bihaću. Školovao se u Bihaću, Sarajevu i Banja Luci. Sudbina se tragično poigrala s njim i kao mlad doživljava nesreću. Zbog povreda koje je zadobio, odlazi u invalidsku penziju. Spriječen bolešću da se dalje usavršava, knjiga postaje njegova najveća ljubav i utjeha. Kao mlad čovjek u penziji sa beskrajnim slobodnim vremenom, posvetio je svoje dane, sate i minute u prikupljanju autentičnih događaja iz historije, geografije, mitologije, sporta, filma itd…

Kao veliki zaljubljenik u kviz, izdaje tri knjige o kvizovima, i to: „Kvizologija za sve uzraste“, „Kvizologija 2” i „Kvizologija 3“.

Dugi niz godina je u nevladinim organizacjama, gdje je bio autor i koordinator niz projekata, koje su podržali ambasade USA, Kanade, Švicarske, Danske itd. koji su govorili o ekološkim problemima, borbi protiv nasilja u porodici, borbi protiv ovisnosti od droga, AIDS-u… Za više informacija možete pročitati njegovu biografiju na fb stranici Dževad Harbaš, kao i na pretraživaču google.

Knjiga „Priče iz naših avlija 3“ koju upravo čitate, je treća knjiga iz opusa „Priče iz naših avlija“ koja je isto, kao i predhodne knjige, nostalgična, puna emocija i komičnih trenutaka, koja vas kao vremeplov vraća u dobra, stara vremena.

Oni koji žele kupiti moje knjige, mogu se javiti u inboks na mom fb profilu ili na telefon 00387 61 231 158.

Izvor: Cenzura.ba

Related posts