Krajišnici u Austriji organizirali humanitarnu zabavu za oboljelu Ennu Muhić

Prošle sedmice održan je humantarni koncert za Enu Muhić u Klagenfurtu u Austriji gdje je gdje prikupljeno 800 eura.

Pjevači su bili Jasmina Ilić, Muhamed Čupo Kovačević i Nihad Bašić uz pratnju Zemira Nadarevića.

Ovim putem organizacija humanitarne zabave se zahvalljuje gazdarici lokala Seki i njenoj kolegici Nermini Džaferović.

Enna ima tek četiri mjeseca, njeno maleno srce je bolesno od rođenja i onemogućuje joj da ima veselo i bezbrižno djetinjstvo kao sva druga djeca.

Roditelji Jusuf i Sanita Muhić, mladi bračni par, lošeg su imovinskog stanja te nisu u stanju prikupiti novac koji je neophodan za liječenje njihove djevojčice.

Kako saznajemo, operacija bi se trebala izvršiti u Sarajevu, gdje su upućeni iz Bihaća, te bi se u sarajevsku bolnicu trebali javiti za 15 dana. Porodica za sada ne zna koliko će koštati operacija i troškovi liječenja, ali kako u porodici niko ne radi, teško će im biti da prikupe novac.

– “Nikad od nikog nisam tražio, ali za dijete, ako treba, i prositi”, ističe otac Jusuf, koji je alarmirao putem društvenih mreža javnost kako bi njegova djevojčica imala šansu za dug i lijep život.

U te svrhe otvorena je i grupa Pomozimo Muhić (Jusuf) Enna na Facebook-u gdje možete pratiti razvoj situacije i načine na koje možete pomoći.

Svi koji žele pomoći mogu to uraditi uplatama na žiro račun otvoren u Raiffeisen banci, broj 1613000072594370. Porodica se može kontaktirati na broj 062 780 821. Sutra će biti otvoren i račun za uplate iz inostranstva, o čemu ćemo vas blagovremeno informisati.

Cazin, Krajino, Bosno i Hercegovino, regijo, ujedinimo se, spasimo zajedno jedan nevini, tek nastali život, omogućimo Enni da ima normalno djetinjstvo, da bolesnički krevet zamijeni dječijim igrama, da se smije, voli, diše, živi!

Ne oglušimo se na vapaj za spas ove bebice!

/biscani.net

Related posts