Košarkaški gradski derbi u Bihaću

U Bihaću se igra košarkaški derbi u okviru 10.kola A2 Lige FBiH grupa sjever a sastaju se kao domaćin KK Željo 1971 i KK Bihać. Susret se igra u nedjelju 26.02.2017 godine u Sportskoj dvorani Luke u Bihaću.

KK žeijo 1971 se nalazi na posljednjoj poziciji ljestvice, sa sedam osvojenih bodova a u nedjelju očekuju svoju prvu pobjedu protiv gradskog rivala KK Bihać. Proteklog vikenda KK žeijo 1971 je bio slobodan.
U mnogo boljoj poziciji se nalazi KK Bihać, koji je proteklog vikenda na parketu dvorane Luke upisao pobjedu protiv KK Gračanice, rezultatom 97:83 a na prvenstvenoj ljestvici zauzima četvrtu poziciju sa dvanaest osvojenih bodova.

Prvu poziciju na tabeli zauzima KK Litva iz Banovića, sa petnaest osvojenih bodova, slijedi KK Cazin sajednim bodom manje, potom KK živinice dvanaest bodova. četvrta pozicija pripada KK Bihać sa dvanaest osvojenih bodova, peta je KK Gračanica jedanaest osvojenih bodova, dok je predposljednji na tabeli KK Brčko Distrikt deset osvojenih bodova.

KK Cazin gostuje kod ekipe KK Gračanica u o.ru 10.kola A2 Lige FBiH a več narednog vikenda 18/19.03.2017 godine još jedan derbi u Bihaću izmedu KK Bihać i KK Cazin. – piše usksport.

Related posts