Konačno otkriveno zbog čega je ubijen David Dragičević!

Ja sam po ličnoj inicijativi prihvatio Antu Nobila kao vrsnoga advokata iz Hrvatske, Zoru Nikadinović iz Beograda, Davor Dragičević je tražio da tu uđe i Ifet Feraget

Advokat Duško Tomić sinoć je ponovio u emisiji ”Izazovi” BN TV da je David Dragičević ubijen, međutim, otkrio je i motive ubistva koji su javnosti sve do jučer bili nepoznanica, zašto bi neko uopće želio ubiti Davida.

Govoreći o istrazi, Tomić je rekao da je došao do pouzdane informacije da je motiv tog ubistva “hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac”.

Pošto je bio u advokatskom timu porodice Dragičević, Tomić kaže da je lično upoznao advokatski tim i razgovarao s Davidovim ocem Davorom Dragičevićem, u prisustvu istražitelja.

– Od Davora u prisustvu mog istražitelja sam tražio da mi kaže je li to tačno. Imam saznanja da je pokojni David, kao veliki stručnjak, ušao u sistem i otkrio veliki novac, da je promijenio šifru i da tada, kada su ga stisnuli, nije znao reći koja je to nova šifra ili nije htio i da je usljed toga izgubio život. Ili su ga ubili pa bacili, ili su ga jurili pa ubili ili je on skočio… To više nije bitno, momak je mrtav – kazao je Tomić.

Dalje je naveo da mu je tada Davor rekao “da je on znao i da je tu šifru zaštitio s pet sistema”.

– Tada sam rekao da o tome moramo obavijestiti i javnost i da idemo do tih laptopa i da se utvrdi čiji je taj novac – čiji je novac taj ga je i ubio! Ja sam to i naglasio na jednoj konferenciji. Nakon toga Davor me pozvao i rekao: “Zaboravi više ovu priču, ti si moj advokat” – rekao je Tomić, navodeći da je Davoru objasnio da je on advokat istine i da je tada došlo da raskola, odnosno razlaza.

Duško Tomić je bio u advokatskom timu koji je porodica angažirala u slučaju Davida Dragičevića.

– Ja sam imao punomoć od majke i oca da formiram jedan tim i da idemo ka tome. Ja sam po ličnoj inicijativi prihvatio Antu Nobila kao vrsnoga advokata iz Hrvatske, Zoru Nikadinović iz Beograda, Davor Dragičević je tražio da tu uđe i Ifet Feraget. Krenuli smo jako dobro, međutim, kako je vrijeme odmicalo, imali smo drugačije koncepte. Naš koncept je bio utvrditi istinu. Mi ne možemo da utvrdimo istinu ako se ne približimo policiji i Tužilaštvu, a u startu je bilo da nećemo s njima – podsjetio je Tomić u emisiji ”Izazovi” BN TV.

Nestanak Davida Dragičevića je prijavljen policiji 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta iste godine na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjoj Luci.

Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela, da bi tužilac nakon tri mjeseca, 28. juna prošle godine, donio naredbu o provođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Više detalja o istrazi o ubistvu 21-godišnjeg studenta iz Banje Luke nema, premda otac Davida Dragičevića direktno optužuje politički i policijski vrh.

Izvor: avaz

Related posts