Ključanin Samir Bečić promoviše BiH i na Novom Zelandu

Ključanin Samir Bečić, koji je jedan od najpoznatijih fitness trenera u SAD-u, pokazao je kako se trud, rad i zalaganje isplati, te da na osnovu toga gradite prepoznatljivo ime u svijetu. Supermodel Rachel Hunter, koja na Novom Zelandu ima svoju emisiju “Tour of Beauty”, došla je u SAD kako bi intervjuisala Bečića o fitnessu, zdravom životu, ali i zemlji iz koje dolazi – BiH.

Kada je dobio poziv sa Novog Zelanda u kojem su ga pitali da li želi gostovati u emisiji ove žene koja je poznata kao jedna od najvećih supermodela i supruga muzičke legende Roda Stewarta, bio je iznenađen.

“Rekli su mi kako se ona interesuje za moj rad u Americi, način treninga i aplikaciju moje metode na astronaute. Kazali su mi kako voli moj naučni pristup zdravom životu koji se koncentrira na mozak i razvijanje inteligencije u isto mjeri kao na tijelo i mišiće. Pristao sam. Došli su sa Novog Zelanda s ekipom i snimanje je trajalo nekoliko dana. Imali smo odličnu saradnju dva tima”, rekao je Bečić za Klix.ba.

Bio je iznenađen kako je Hunter došla spremna i puna informacija o njegovom načinu rada i životu, te HealthFitnessRevolution.com pokretu koji je Bečić pokrenuo u SAD-u. No, iznenadio se kada ga je pitala o ratu u BiH.

“Govorio sam joj o nekim činjenicama koje su je veoma potresle, ali ne samo nju nego i njen tim. Govorio sam o Ključu gdje sam rođen, o Sarajevu i Banjoj Luci, o prirodnim ljepotama i BiH kao jednoj od najljepši turističkih destinacija Evrope”, rekao je Bečić.

Na pitanje kako bi on riješio trenutnu situaciju u BiH i susjednim zemljama Bečić je rekao kako dugotrajna solucija može biti samo u pomirenju.

“Svi trebaju da poštuju istinu o zločinima koji su se desili na prostoru BiH i o genocidu u Srebrenici. Graditi dobrosusjedske odnose u onim segmentima koji su korisni za sve: ekonomija, smanjiti nezaposlenost u tim mjerama da se poredi sa evropski susjedima, poboljšati socijalnu skrb naročito ugrožene djeci i starijih osoba, borba protiv korupcije i kriminala, promocija kulture i umjetnosti. Rekao sam da vjerujem u BiH ali i čitav Balkan i znam da će učiniti sve u njihovoj moći da izgube atribute crne rupe u Evropi. Rekao sam joj da u Bosni postoji hiljade mladih ljudi koji imaju ogroman talent, odlučnost i inteligenciju sa kojom će pobijediti sve teškoće sa kojima se danas suočavaju”, prenio nam je Bečić.

Hunterina emisija se prikazuje u većini zemalja i ima desetine miliona gledaoca što je itekako dobra promocija za našu zemlju ali i Bečićev rad. Predstavio je svoju knjigu “ReSync Your Life” koja izlazi u oktobru ove godine, govorio radu sa gradonačelnicima Houstona te svom političkom angažmanu.

“Moja filozofija zdravoga života, koja uključuje pored treninga i zdrave ishrane, pozitivan način razmišljanja, svakodnevni trening uma, socijalni i spiritualni balanse, bila je veoma interesantna za nju. I sama izgleda odlično. Iako ima 50 godina, trenira kao da joj je 20. Poruka je da sa zdravim životom sve bolesti se mogu bolje kontrolirati ili totalno eliminisati. Tvoje zdravlje važnije je od svih finansijskih vrijednosti, karijere i uspjeha! Ako imaš zdravlje imaš veću mogućnost da sve to ostvariš i da duže uživaš u tome”, poručio je Bečić.

Rachel Hunter je pokrenula show “Tour of Beauty” 2015. godine. Riječ je o njenoj globalnoj odiseji u kojoj se susreće s izvanrednim pojedincima širom svijeta, te istražuje oblasti ljepote, zdravlja i blagostanja.

Related posts