Iz Opatije i Zagreba Tarik se vratio sa šest medalja

Proteklog vikenda takmičari Karate kluba „Regeneracija“ Velika Kladuša učestvovali su na tri turnira, o jednom u Sloveniji već smo nešto pisali, a ovo je prilog o preostala dva turnira, u Opatiji i Zagrebu. Na oba ova turnira učestvovao je samo jedan takmičar – Tarik Salkić. U organizaciji Karate kluba „Opatija“, u subotu 18. marta, uvom turističkom centru održan je 18. „Opatija kup 2017“.

U tamošnjoj dvorani „Marino Cvetković“ nastupio je ovaj takmičar iz Velike Kladuše, najperspektivniji krajiški karatista, Tarik Salkić. U četiri različite kategorije, u kojima je Tarik učestvovao, osvojio je isto toliko medalja, i to dvije zlatne, srebrenu i bronzanu. Ovaj rezultat i Tarikov uspjeh vrijedniji je zbog slijedeće činjenice, na turniru su učestvovala 434 takmičara iz 52 kluba koji su dolazili iz četiri države.
tarik je minulog vikenda nastupio i u Zagrebu, na 9. Karate kupu prijateljstva Bushido – Zagreb čiji je organizator bio Karate klub „Bushido“. U Sportskoj dvorani „Pešćenica“ Tarik je nastupio u dvije kategorije te je u obje osvojio zlatne medalje. Na ovom turniru nastupilo je 560 takmičara, iz 62 kluba i šest država. – piše reprezent.

Related posts