Kladuško preduzeće "Komunalije" negira postojanje masovne grobnice pasa u Vrnogračima

Nakon što su se jučer pojavile informacije kako je na deponiji Radića most u blizini Velike Kladuše pronađena masovna grobnica pasa, preduzeće “Komunalije” u saopćenju za javnost negira postojanje bilo kakve grobnice.
Iz ovog preduzeća kazali su kako su neistine da su psi dovezeni iz azila i mučki ubijeni na deponiji, što su jučer tvrdili mještani naselja Vrnograče kod Velike Kladuše.

“U sklopu JKUP ‘Komunalije’ djeluje Služba za higijeničarske usluge i vođenje skloništa životinja i ista svakodnevno radi na izvršavanju utvrđenih zadataka. U sklopu higijeničarskih usluga svakodnevno se sakupljaju lešine žovotinja čije je ugibanje uglavnom uzrokovano u saobraćaju. Takve lešine se odvoze na stočno groblje Bukovlje koje je predviđeno za njihovo ukopavanje”, navode iz kladuškog preduzeća.

JKUP “Komunalije” podsjeća građane kako deponovanje otpada na deponiji Radića most traje već 40 godina te kako će i ovaj problem biti riješen.

“Deponija se prostire na površini od 35.000 metara kvadratnih i vrlo teško je održati zabranu pristupa kako neovlaštenim licima, tako i životinjama, čemu svjedoči jučerašnja vijest. Od početka rada Privremenog skloništa za životinje, društvo je nailazilo na otpore grupa i pojedinaca kojima nije interes human odnos prema životinjama. Žalimo zbog pokušaja Adema Pajazetovića da spinovanjem pokuša sebi priskrbiti političke poene, a na štetu ugleda društva i općine Velika Kladuša”, napisali su iz preduzeća “Komunalije”.

Zbog neovlaštenog pristupa deponiji JKUP “Komunalije” će poduzeti adekvatne mjere.

klix.ba

Related posts