Kineski mediji: Pošiljka škampi kontaminirana koronavirusom dolazi iz Ekvadora

Pošiljka smrznutih škampi na čijem je pakiranju pronađen koronavirus stigla je iz Ekvadora, izvijestili su u srijedu kineski državni mediji, potvrđujući novi slučaj detektiranja virusa na proizvodima iz uvoza.

Koronavirus pronađen je na vanjskoj ambalaži smrznutih škampa koje je kupio restoran u gradu Wuhuu u rutinskoj inspekciji, izvijestila je kineska državna televizija.

Restoran je kontaminirane proizvode nakon kupnje pohranio u zamrzivač, a svi su povezani proizvodi u Wuhuu zapečaćeni, objavio je CCTV.

Testirani su radnici, hrana i sam restoran, te zaposlenici veleprodajne kompanije i članovi obitelji i rezultati su negativni. Testovi su provedeni i u drugim restoranima koji su kupili škampe od te kompanije.

Vijest je objavljena dan nakon što su vlasti lučkog grada Yantaija u pokrajini Shandong na istoku Kine priopćile da je virus pronađen na ambalaži uvezenih smrznutih morskih plodova, ne navodeći odakle je pošiljka stigla.

Više kineskih gradova prijavilo je od srpnja slične slučajeve, uključujući lučke gradove Xiamen i Dalian, pa je Kina bila prisiljena obustaviti uvoz škampa od tri ekvadorska proizvođača.

Ekvadorski je dužnosnik danas rekao da je Kina jednoj od tri kompanije čije su pošiljke bile ograničene dala dozvolu da nastavi s isporukama nakon što je Ekvador pristao poboljšati protokole transporta.

Izvor: N1

Related posts