Kćerka poznatog tajkuna pokosila pješake, tjelohranitelji je štitili od rulje

Alena Zajceva, 20-godišnja kćerka tajkuna i multimilionera iz Ukrajine, ubila je 5 ljudi, a veliki broj povrijedila, kada je pokosila pješake na trotoaru.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u ukrajinskom gradu Harkovu, kada je mlada nasljednica ukrajinskog oligarha džipom marke “leksus” udarila u “tuarega”, a od siline udarca se njeno vozilo potpuno okrenulo preko krova i ponovo stalo na točkove, da bi zatim udarilo u grupu ljudi koji su stajali preko puta. Alena nije povrijeđena u sudaru.

Iako su mediji prenijeli da je šest osoba poginulo u udesu, ukrajinsko Ministarstvo unutrašnji poslova izdalo je saopštenje gdje navode da je stradalo pet ljudi, a da se dvije žene nalaze u teškom stanju. Među poginulima je 15-godišnja djevojčica, a teško je povrijeđena i trudnica u sedmom mjesecu trudnoće.

Kako pišu mediji, odmah su dojurila dva džipa sa naoružanim tjelohraniteljima, koji su Zajcevu zaštitili od razbjesnjelih svjedoka nesreće.

https://www.facebook.com/anton.gerashchenko.7/videos/1516259915127517/

“Bilo je kao na ratištu”, rekao je kratko jedan od očevidaca tragedije. Na internetu se ubrzo pojavio i snimak sa mjesta nesreće na kojem se vide tijela koja leže nepomično na putu.

Zajceva je kćerka miltimilionera Vasilija Zajceva, direktora lokalne energetske kompanije.

Policija je saopštila da Alena, kojoj je određeno trodnevno zadržavanje u pritvoru, u trenutku nesreće nije bila pod dejstvom alkohola. Ukoliko bude osuđena, prijeti joj zatvorska kazna od 10 godina. Međutim, lokalni blogeri već su izrazili zabrinutost da će zbog njenog bogatog oca biti oslobođena, iako je prošla na crveno svjetlo.

Related posts