KBS“ Jezerski“ uspješno organizirao kantonalno takmićenje u tekvandou

U Bosanskoj Krupi je u nedjelju,u sali Mješovite srednje škole „Safet Krupić“ održano deveto kantonalno takmičenje u tekvandou za takmičare do 17 godina. Domaćin takmičenja je bio Klub borilačkih sportova“ Jezerski“ iz Jezerskog i možemo reći i kao sportski kuriozitet, jer ovaj klub bilježi tek nepunu godinu rada,ali godinu obilježenu učešćem na brojnim turnirima u zemlji i van nje i ne samo učešćem ,već i osvojenim brojnim medaljama.

Tekvando savez USK-a i Sportski savez USK su za to odlučili ove godine domaćinstvo ovog takmičenja dati Jezeranima, a nije izostala ni podrška Sportskog saveza općine, općinskog načelnika Armina Halitovića i brojnih poduzeća iz Bužima ,Jezerskog i Bosanske Krupe.

Nedjeljno takmičenje je organizirano u sali Mješovite srednje škole „Safet Krupie,a na takmičenju je učešće uzelo oko stotinu takmičara iz svih općina USK. Svečanom početku kantonalnog takmičenja prisustvovao je Emir Dautović predsjednik Sportskog saveza USK-a,rukovodstvo tekvando saveza USK-a ,općinski načelnik Armin Halitović ,te brojni sportski radnici.

Tu je bila i folkloma grupa KUD „Jezerski” koja je pozdravila takmičare i goste. Emir Dautović je ispred Sportskog saveza USK-a kazao da je bio siguran da će se ovo takmičenje održati na visokom nivou i pored veoma male sale za ovu vrstu takmičenjaja kako je rekao, rukovostvo KBS” Jezerski” čine vrijedne i sposobne žene kojima se može povjeriti organizacija i takmičenja višeg ranga takmičenja.

On je naglasio koliko je važno mlade ljude okrenuti sportu,osobito u kategoriji svih borilačkih sportova, kako bi stekli sportske vještine,ali izgradili svoju ličnost.Naglasio je da je čuo za aktualizaciju teme sportske dvorane u Bosanskoj Krupi,te je rekao da će i taj,kao i svi sportski projekti, imati punu podršku saveza.

Izvor:krupljani.ba

Related posts