Karate savez USK bogatiji za oko 25 novih licenciranih trenera

Da je Karate savez USK, najorganizovaniji i najuspješniji granski savez ne samo na našem kantonu već i u državi, pa i u regiji, govore ne samo rezultati naših takmičara, nego i sve ostale aktivnosti predviđene Planom rada a koje za cilj imaju napraviti nove iskorake u radu.

Jedna od aktivnosti kojoj se posvećuje puna pažnja je i usavršavanje i edukacija svih aktera koji su zastupljeni u: trenažnom, takmičarskom, sudijskom i trenerskom aspektu.

U skladu sa Kalendarom aktivnosti, danas je održan licencni seminar za kantonalne trenere, koji je za cilj imao, pripremiti i edukovati nove trenere kako za trenažni, tako i za takmičarski proces.

Ovaj seminar je nastavak aktivnosti na polju usavršavanja kadrova, jer je prvi dio edukacije održan ljetos u sklopu Karate kampa „Sedra „.

Možemo sa ponosom istaći da je sa današnjim seminarom Karate savez USK postao bogatiji za oko 25 novih trenera koji će stečeno znanje prenositi na takmičare.

U tematskom radu seminara obrađene su teme: Uloga trenera u trenažnom i takmičarskom ciklusu, nova takmičarska pravila i sudijska pravila, a aktivni učesnici u obradi tema su bili: Samir Cazinkić , predsjednik saveza, Bajro Durdžić, direktor Karate selekcije USK, Mujo Begić, delegat za sudije i Ramo Kovačević, sekretar Saveza i delegat za trenere.

Mora se istaći i veoma bitna činjenica a to je da je u današnje vrijeme kojeg prate nesuglasice, destrukcija, Karate savez USK, napravio izuzetnu stvar, završio je proces integracije svih Karate klubova sa našeg kantona u jedan, jedinstven Karate savez USK, čime smo još jednom potvrdili da se planski, sistematski, stručan i zajednički napor isplatio.

Naravno na ovom se neće stati, jer što se tiče oblasti edukacije u planu je održavanje licencnog seminara za sudije.

Sve ovo se radi samo sa jednim ciljem, napraviti uslove za postizanje vrhunskih rezultata, naši najmlađi, dječija reprezentacija USK, je to i potvrdila na prvom svom nastupu u ovoj godini, gdje je među takmičarima iz 26 država na Gran Prix Croatia, bila ubjedljivo najbolja. .

Naš cilj je težak, dugoročan i ozbiljan, donijeti prvu Olimpijsku medalju u Unsko sanski kanton.

Related posts