Karate reprezentacija USK-a najuspješnija na turniru u Hrvatskoj

Karate reprezentacija Unsko-sanskog kantona, kao jedan od najboljih projekata Karate saveza USK-a, u toku tri godine od svog formiranja postala je regionalna karate sila, koja je svoju snagu i kvalitet još jednom pokazala, ovoga puta na međunarodnom karate turniru “Đurđevac Open” u Hrvatskoj.

Među 650 takmičara iz 8 država i 79 klubova, takmičari naše kantonalne selekcije su u veoma jakoj konkurenciji na ovom prestižnom i dobro organizovanom turniru ponijeli epitet najbolje i najuspješnije ekipe u borbama.

Takmičari koji su branili boje naše selekcije i ostvarili ovaj rezultat vrijedan respekta dolaze iz nekoliko karate klubova članica našeg saveza: Jion, Bihać i Sensei iz Bihaća, KBV Budo iz Cazina, Feniks iz Bosanske Krupe, Bužim iz Bužima te Hurije iz Sanskog Mosta.

Da bih došli na sami vrh, naši takmičari su osvojili: 5 zlatnih, 10 srebrenih i 7
bronzanih medalja.

Nosioci zlatnih medalja su: Alem Veladžić u kategoriji kate te Irnes Perviz, Hasan Selimović, Ena Kapić i Aldin Mahmutović u borbama.

Srebrenim medaljama su se okitili: Alem Veladžić u katama dok su srebro u borbama osvojili: Elvedin Vilić, Imana Durdžić, Tarik Sedić, Meris Vilić, Muhamed Murtić, Lejla Demirović, Valentino Kovačević, Amar Bajramović i Jasmina Vojić.

Za nijansu slabiji su bili osvajači bronzanih medalja: Lamija Hadžipašić i Senaid Veladžić u katama, dok su u kategoriji borbe vlasnici bronzanih medalja postali: Sara Vilić, Emsud Grošić, Sarah Tetarić, Semir Midžić i Humejd Grošić.

Ovaj još jedan u nizu velikih rezultata koje je ostvarila kantonalna selekcija je samo logički i dobro posložen slijed upornog, kvalitetnog, sistematičnog i zajedničkog rada Saveza i članica.

I ovu kao i sve aktivnosti kantonalne selekcije je podržao Karate savez USK-a, na čelu sa gospodinom Samirom Cazinkićem, te je u mnogom pomogla da naša kantonalna reprezentacija predvođena Bajrom Durdžićem, direktorom reprezentacije, Ramom Kovačevićem, sekretarom saveza koji je ujedno imao i ulogu trenera, kao i kolege Senad Vilić, Harun Mujadžić, Sejfo Mulalić i Kemal Hodžić.

Sigurno je da KS USK, kao najbolji gradski savez na našem kantonu i kao najuspješniji regionalni savez u državi ništa ne prepušta slučaju. Nastavak aktivnosti, kada su u pitanju takmičenja, je već početkom maja, tačnije 06.05. 2017. godine kada je u planu održavanje Prvenstva kantona za djecu, kadete, juniore i seniore u Bosanskoj Krupi.

Kantonalnu selekciju očekuje još nekoliko veoma jakih takmičenja, prvo od njih je Evropski kup u Austriji za koji je već prijavljeno 15 takmičara, te Dunav Kup u Novom Sadu, i ovog puta uz podršku Karate saveza USK-a, jer najbolji to zaslužuju, a naši takmičari to i dokazuju.

Related posts