Kane: Porasli smo kao tim nakon ove pobjede

Englezi su konačno skinuli prokletstvo penala na velikim takmičenjima i plasirali se u četvrtfinale, gdje ih iznenađujuće čeka selekcija Švedske protiv koje će biti u ulozi (velikog) favorita.

Engleska je golom upravo Kanea vodila sa 1:0 do treće minute sudijske nadoknade, a onda je Mina “ni iz čega” glavom zabio za 1:1. Šokantno primljeni gol nije slomio Engleze koji su, na kraju, zasluženo izborili plasman dalje.

“Mi smo prilično mlada ekipa, a ova pobjeda za nas ima nevjerovatan značaj. Nakon nje smo porasli kao tim. Iskreno, nosili smo taj teret nekih ranijih generacija, znamo kako smo u prošlosti prolazili na penale i ne mogu reći da nas to nije teretilo. Momci su se pokazali kao zreli i sigurni, pokazali su mentalitet kada nam je najviše trebalo”, rekao je Kane, te dodao:

“Vjerujemo u najveće domete. Ponosni smo na ovo, ali ima još mnogo do cilja. Moramo ostati zajedno, a vjerujemo više nego ikada”.

Harry Kane ima 24 godine i već je kapiten Engleske, kao i najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva sa šest pogodaka u samo tri odigrane utakmice.

sportsport.ba

Related posts