Kamber: Suprugu su iz škole izveli policajci, iz kuće odnijeli crtić "Medvjedić Winnie"

U Sanskom Mostu jučer je izvršen pretres porodične kuće i stana Asima Kambera, zastupnika SDA u Federalnom parlamentu. Ovom prilikom izuzeti su laptop, telefon, nekoliko dokumenata, CD-ova, među kojima i jedan sa natpisom “Medvjedić Winnie” te USB stick.

Kamber tvrdi da je jučerašnju akciju nedavno na konferenciji za novinare najavila glavna kantonalna tužiteljiva USK Fadila Amidžić kazavši “da pravosuđe ima problem sa jednim portalom i da će to ‘pratiti'”.

– Ona, dakle, nije kazala da je riječ o medijima nego sasvim direktno uputila poruku portalu inmedia.ba, odnosno mome blogu. Privela je jučer sve one koji ikakve veze imaju sa ovim portalom tražeći od njih izvore informacija koji se objavljuju i nekakve CD-ove koji bi trebali poslužiti kao dokaz pred sudom kako ja ili neko sa ovog portale odaje “službene tajne”– piše Kamber u blogu koji će biti objavljen večeras, kako je rekao Faktoru.

Posebno sporno Kamberu je to što su po njegovu suprugu na posao, u Osnovnu školu “Hasan Kikić”, došli uniformirani policajci, te je pred djecom, među kojima je bila i njegova unuka, izveli i proveli kroz centar grada. Također, navodi da su istražitelji tražili od njegove supruge da “sve prizna” i “podastre dokaze”, te da otkrije “drogu”.

Kamber je bio na službenom putu, tako da se nije zadesio u stanu niti kući u trenutku dolaska policije. Tvrdi da su ispred objekata gdje su vršeni pretresi sat vremena prije bile stacionirane novinarske ekipe sa kamerama, a cilj “unapred pripremljenog medijskog prizorišta” je bio “zabilježiti moje privođenje na ispitivanje”.

U Tužilaštvu USK su nam kratko potvrdili da je izuzeta određena dokumentacija koja će biti predmet analize u vezi sa krivičnim djelom odavanje službene tajne.

faktor.ba

Related posts