Kako je Džeko prije meča s Belgijom smirivao Baždarevića

– On je potpuni igrač unatoč njegovoj visini. Kada vidite njegovu konstituciju, možda mislite da nema dobru tehniku. Ali to nije slučaj, Edin je tehnički izvrstan. On je igrač koji zna igrati za sebe, ali i za ekipu. Džeko je neko koga je teško poremetiti, uvijek je fokusiran na svoj posao – rekao je Baždarević.

– Džeko je vođa, ali nije lider koji puno govori. Više će mi pokazati svojim ponašanjem na terenu, svojom igrom. Kad sam preuzeo BiH, mnogo sam se oslonio na njega i uvijek je davao svoj maksimum za reprezentaciju – dodao je popularni Meša, te istakao da Džeku dugo poznaje.

Meša je istakao da je Džeko neko ko puno radi na treninzima, a takav pristup mu je omogućio da brzo napreduje u Njemačkoj.

– Ali uvijek je bio malo kritiziran. Uključujući i svoju prvu sezonu u Romi. Tada je u jednom intervjuu kazao: “Edin Džeko će sljedeće sezone biti najvažniji igrač u ekipi”. Ne nedostaje mu samopouzdanje i zna svoje sposobnosti, dodaje bivši selektor BiH, te naglašava da je u redovnom kontaktu s Dijamantom.

Baždarević je opisao je i jednu zanimljivu situaciju uoči utakmice Zmajeva protiv Belgije na Grbavici.

– Znao sam da nam je potrebna velika utakmica. Pitao me je zašto sam pod stresom. Odgovorio sam mu da igramo protiv Belgije, jačeg tima od nas. On mi je odgovorio: “Ne zanima me, pobijedit ćemo ih”. Na kraju me nasmijao i mislio sam da je upravu – zaključio je u razgovoru za France Football Mehmed Baždarević.

Related posts