Kako je britanski ambasador Ferguson ismijao Dodika i RTRS

Britanski ambasador Edward Ferguson na šaljiv je način reagirao na tekst RTRS-a, odnosno na njihov “osvrt” na najavljeni dolazak 40 britanskih vojnika u našu zemlju.

Prije nekoliko dana objavljena je vijest da će Velika Britanija u Bosnu i Hercegovinu poslati dodatne vojne trupe kako bi se priključile vojnim misijama Evropske unije (EU) i NATO-a u našoj zemlji.

Kako je pojašnjeno, uloga ojačanih vojnih snaga u BiH, za 40 dodatnih vojnika, bit će preveniranje ruskog utjecaja u našoj zemlji i uplitanja u opće izbore u oktobru, objavili su britanski mediji. Istaknuto je pritom kako slanje ovih vojnika demonstrira opredijeljenost Velike Britanije da se u BiH provedu pošteni i slobodni izbori te da se održe bez malignog vanjskog utjecaja.

No, RTRS je svoju publiku o ovome informisao ističući da “u BiH dolaze britanski vojnici zamaskirani da prisluškuju”, što je zapravo tvrdnja entitetskog predsjednika Milorada Dodika.

Ambasadora Fergusona je ta tvrdnja, kao i izvještavanje RTRS-a očito dobro nasmijalo i zabavilo te se u vezi s tim oglasio na Twitteru uz poruku: “Svojoj djeci ne moram izmišljati priče za laku noć. Umjesto toga, samo im pročitam bajke sa RTRS-a”.

Related posts