Kad kolegica sa “državnih jaslica” prozove kolege u kancelarijama: Neviđen gaf u Dnevniku kantonalne televizije! (VIDEO)

Mediji u privatnoj režiji na prostoru BiH, pa tako i Krajine nemaju običaj kritizirati medije u vlasništvu države za objektivnost ili skoro pa režimsko djelovanje u 2017. godini.

Svjedoci smo žestokog pritiska javnosti prilikom imenovanja glavnih urednika pojedinih programa u HRT, kod nas se borimo za opstanak BHT, a kolege sa entitetskih medija žive u različitim svjetovima. Za pohvalu je rad FTV koji nastoje kritički djelovati i sagledavati svakodnevne probleme, izdvajamo samo magazin “Mreža”.

Naša Kantonalna televizija je posebna priča (RTVUSK) i nikad se niti jedan medij nije dotaknuo uticaja vlasti na uređivačku politiku ove televizije. Međusobno su optuživali se političari kako uređuju program ove televizije, čak nije rijetkost da opozicija govori da je uredništvo u kabinetu premijera ma koji god to bio (Dedić, Lipovača, Saračević i sada Rošić), no na kolege nismo nikad.

Međutim, problemi unutar ove kuće su isplivali, vječita borba onih koji su na terenu i onih koji ostaju uređivati program otišla je i u eter, neformalno.

Tako je sinoć indirektno kolegica koja je na državnim jaslama prozvala svoje kolege koji su privilegovani i nisu poslani na teren. “Pri tome je mislila na nadređene i dio marketing službe.”, govori izvor portala USN. Da li uređivačka politika ove radio-televizije pomalo počinje da se odražava na međuljudske odnose u samom javnom preduzeću ostaje nam da vidimo. Očigledno profesionalci ili oni koji žele to biti pomalo dižu svoj glas.

U prilogu pogledajte video isječak iz Dnevnika …

Related posts