Jalova politika Laburista vodi Veliku Kladušu u potpunu neizvjesnost

Nefunkcionalna vlast u Velikoj Kladuši ulazi u godinu bez Budžeta i privremenog financiranja. Trenutna vlast u Kladuši je po prirodi bezidejna, bavi se sama sobom, zaglavljena u sudske procese protiv vlastitih službenika, ne realizira već ugovorene i ne iskorištava pristupačne projekte i sredstva sa viših nivoa vlasti i međunarodnih projekata za putnu infrastrukturu, za poljoprivredu, vodnu infrastrukturu.

Umjesto da uz uvažavanje prijedloga opozicije traže rješenja i dogovor, na bazi interesa svih građana Velike Kladuše, Laburisti su i ovaj put na sjednici Općinskog vijeća ostali dosljedni sebi, vrijeđanjem kolega vijećnika i bavljenjem prošlošću, praznom pričom i nerealnim obećanjima zavlače i lažu narod.

Bavljenjem prošlošću, revizionizmom, polahko laburistička politika u Kladuši poprima oblike političkog revanšizma, za sve ine i izgubljene bitke u prošlosti. Posebno zamjeramo i osuđujemo, od laburistričkih vijećnika neprimjereno spominjanje rahmetli Emina Huskića, profesora, književnika, patriote i cijenjenog Kladuščanina. Poručujemo im da je bolje da na bazi realne sadašnjosti Veliku Kladušu svi zajedno usmjerimo u pravcu bolje budućnosti.

SDA i njeni partneri u opoziciji je spremna pomoći građanima te ovom prilikom pozivaju predstavnike vladajuće većine da pomognu građanima u gradnji puteva, da se poljoprivrednicima olakša nabavka opreme, da se iskoriste prilike i kandidiraju projekti kod nadležnih direkcija i fondova, da se nastavi započeti i nedovršeni Watsan projekt, da se realizira mnogo toga započetog, a nedovršenog. Stoga smatramo da je važno da podržavamo privatne velikokladuške poduzetnike , a ne da im otežavamo, da jačamo i podržavamo udruženja i organizacije koje se bave kulturom i tradicijom, da stvaramo bolji ambijent u kojem će se svi Kladuščani osjećati bolje i ugodnije.

Očigledno po ovome što smo imali priliku vidjeti Načelniku i njegovim vijećnicima je jedino bitno privremeno financiranje i rok kada će nesmetano proglasiti Budžet. Po onoj narodnoj :“Haj Jovo nanovo!”.

I na kraju, umjesto da kladuška vlast bar malo pogleda u komšijska dvorišta i vidi kako se budžeti usvajaju u Bihaću, Cazinu, Bužimu, Bos. Krupi, kako njihove vladajuće strukture brinu o svojim građanima, privrednicima, kulturnim radnicima, zaposlenicima u privatnom i javnom sektoru, ovakvom politikom velikokladuška vlast predvođena Laburistima, svoj negativni naboj okreće u pravcu protiv vlastitih građana i njihovog eventualnog napretka, saopćeno je na zvaničnoj Facebook stranici SDA Velika Kladuša.

Related posts