Izvršni odbor SDA USK danas odlučio: Pogledajte kako izgledaju liste SDA USK za sva tri nivoa vlasti u BiH (FOTO)

Izvršni odbor SDA USK danas je donio Odluku o utvrđivanju liste kandidata za Opće izbore 2018.godine, odnosno utvrdio svoj prijedlog liste kandidata za Skupštinu USK, Predstavnički dom FBiH i Predstavnički dom BiH u Izbornoj jedinici 1.

Šemsudin Dedić je nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine,a na poziciji 3 je Senad Kajdić iz Velike Kladuše, bivši ministar unutrašnjih poslova.

Na federalnoj listi kao nosilac predložen je Asim Kamber iz Sanskog Mosta, dok je na poziciji aktuelni premijer Husein Rošić iz Cazina ,a iza njega Hamdija Abdić iz Bihaća .

Šestu poziciju na ovoj listi dobio je Esad Bašagić iz Cazina, te na slijedećoj Damir Hodžić iz Bihaća, aktuelni kantonalni zastupnik.

Nosilac kantonalne liste je Almin Handanagić iz Cazina, na poziciji 3 Hadis Jusić iz Bihaća, zatim Mehmed Mahmić iz Bosanske Krupe, te Asmir Ćufurović iz Velike Kladuše.

Na 7. poziciji je Jasmin Musić iz Ključa, a na 9. Albijana Trnavci.

Ova je lista najzanimljivija.

Na poziciji 12 je Senad Kljajić, bivši ministar policije iz Sanskog Mosta, na 14. NIjaz Hušić iz Cazina, a iza njega Edin Bašagić iz Bihaća.

Na 19. mjestu ove liste je Muris Halkić, bivši kandidat za načelnika Cazina ispred SBB-a, na 32. Mirnes Alagić bivši član SBiH te Samir Sedić iz Bosanske Krupe na 34. poziciji trenutni ministar privrede u Vladi USK.

/ normala.ba

Related posts