Iznijela svoju odbranu: Progovorila Chiara, “majka iz pakla” koja je ubila trogodišnjeg sina Denisa

Na Županijskom sudu u Puli u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Chiari Pašić, optuženoj da je zajedno sa svojom 15-godišnjom prijateljicom u maju prošle godine ubila trogodišnjeg sina Denisa. Optužena je pred sudom iznijela svoju odbranu i odgovarala na pitanja suda, ali ne i branitelja i tužitelja, piše Glas Istre.

Prema optužnici, Chiara Pašić i njezina maloljetna prijateljica ubile su Chiarinog sina ugušivši ga jastukom u stanu u Puli. Beživotno tijelo djeteta umotale su u dekicu, odnijele ga do obale mora kod bivše vojarne Vallelunga i bacile ga u more. Nekoliko sati kasnije, Chiara je otišla u policijsku upravu i prijavila nestanak sina.

Detalji njezine odbrane nisu poznati jer je suđenje, zbog maloljetne okrivljenice, zatvoreno za javnost. No Chiarin advokat Ivica Senjak rekao je Glasu Istre da je na temelju saznanja iz njezine odbrane sud jučer odlučio da se dopuni psihijatrijsko vještačenje Chiare Pašić. Jedan dio vještačenja za koje je angažiran dr. Vlado Jukić iz Klinike za psihijatriju Vrapče, koji je proveo ranije vještačenje, bilo je odmah istog dana. Drugi dio proveden je danas ujutro kako bi se popodne mogla nastaviti rasprava.

– Mi smo predložili i da svoj nalaz i mišljenje dopuni i vještak sudsko-medicinske struke. No, o tome sudsko vijeće još nije odlučivalo, pa ćemo vidjeti što će biti u nastavku – kazao je Senjak.

Kako doznaje Glas Istre, okrivljena petnaestogodišnja nije iznosila svoju odbranu, ali je već ranije pročitan njezin iskaz iz istrage.

Chiarin prijašnji branitelj Davor Štorga je već na početku suđenja u nekoliko navrata kazao da njoj nije mjesto u zatvoru, već u bolnici. Zbog navodnih psihičkih problema Chiara je već nakon prvog ročišta bila prevezena u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, ali je nakon šest dana vraćena u Pulu na nastavak suđenja.

Javnosti je nepoznato što su vještaci psihijatrijske i psihologijske struke naveli u svojim nalazima i mišljenjima kao i što stoji u nalazu sudsko – medicinskog vještaka.

Related posts