Izgradnjom saobraćajnice i vodovodne mreže do boljih uslova za investitore u nekadašnjem prostoru Kombiteksa

S ciljem efikasne i operativne realizacije uspostavljanja Poslovne zone Kombiteks, u Gradskoj upravi Bihać održan je radni sastanak na kojem se raspravljalo o aktivnostima i ulozi Grada Bihaća u realizaciji uspostavljanju Poslovne zone Kombiteks, što je jedan od najznačajnijih projekata, ne samo za Grad Bihać već i za šire poslovno okruženje. kao jedan pozitivan poslovni primjer.

Šefik Smlatić, stečajni upravnik Kombiteksa, predstavio je bihaćkom gradonačelniku i direktorima javnih preduzeća, te predstavnicima resornih gradskih službi, segmente infrastrukturnog uređenja, koji se prije svega odnose na izgradnju saobraćajnice koja bi se spojila na magistralni put M-5, te izgradnju vodovodne mreže koja je preduslov daljnjeg razvoja buduće Poslovne zone Kombiteks.

„Na prostoru nekadašnjeg Kombiteksa egzistira 24 privredna subjekta sa tendencijom širenja novih privrednih subjekata i stoga smo željeli kroz prezentaciju idejnog rješenja saobraćajnice u krugu kompleksa Kombiteksa sa priključkom na obilaznicu i put M-5 i izgradnje vodovodne mreže napraviti korak naprijed kada je u pitanju prostor Kombiteksa kao poslovne zone koja će imati sve potrebne infrastrukturne preduslove da privuče još više zainteresiranih investitora“- kazao je Smlatić.

Na sastanku je zaključeno da se uporedo sa pribavljanjem neophodnih urbanističkih saglasnosti definiše modalitet izgradnje vodovodne mreže unutar kompleksa kao preduslova za nova zapošljavanja u onim privrednim subjektima koja su već kupila prostore nekadašnjeg Kombiteksa.

Related posts