Ivica Todorić među najtraženijim osobama u Evropi

Evropski policijski ured – Europol objavio je na svojim stranicama fotografije i podatke o Ivici Todoriću za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor.

Uz fotografiju i opis osobe, Europol je na svojim stranicama napisao da se Todorića traži zbog korupcije, prijevare i krivotvorenja dokumenata, uključujući i dokumente koji utječu na financijske interese EU-a.

Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu potjernicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, uprkos ranije raspisanoj potjernici i izdanom Evropskom uhidbenom nalogu (EUN).

Crvena potjernica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Related posts