Istražitelji FUP-a otkrili pošiljku: Poznati diler "pao" s drogom u Bihaću

Pripadnici Federalne uprave policije jutros su, kako saznaje Faktor, na području Bihaća uhapsili Muharema Temaja (52), rođenog u Prizrenu, nastanjenog u Sarajevu, a u čijem vozilu su pronašli dva kilograma droge.

Riječ je, kako saznajemo, o isporuci skanka, koji je u četvrtak iz Crne Gore ušao u Bosnu i Hercegovinu. Akciji su, kako nezvanično saznajemo, prethodile posebne istražne radnje istražitelja FUP-a, koje su dovele do otkrivanja pošiljke i Temajevog hapšenja. U sklopu iste akcije, prethodno su pripadnici FUP-a zaplijenili kilogram iste droge, koja je pronađena kod dvojice dilera A. M. i K. K., prijeklom iz Unsko-sanskog kantona.

Temajevo ime u javnosti je poznato i iz akcije hapšenja koju su izveli pripadnici Granične policije BiH na području Gacka. Tada su, osim njega, uhapšeni i Sarajka Jasmina Hota (30), te dvojica Nikšićana Marko Jevrić (25) i Goran Banović (33).

Tužilaštvo BiH nedugo potom je protiv njih podiglo optužnicu kojom im je na teret stavljeno da su se kao organizirana kriminalna grupa bavili švercom marihuane sa područja Crne Gore na teritoriju BiH.

Iako se ime Muharema Temaja zvanično nigdje ne navodi u predmetima protiv Nasera Kelmendija, on se, prema našim saznanjima, u policijskim krugovima uveliko dovodi u vezu upravo sa klanom ovog narkobosa.

faktor.ba

Related posts