Incident u Mostaru: Letjelo kamenje, flaše i baklje, oštećeni kladionica i dva automobila

Grupa mladića, oko podne u mostarskoj Ulici kardinala Stepinca na raskrsnici kod hotela Ero, napravila je nered, ispričali su za Faktor očevici koji su u vrijeme incidenta bili na mjestu događaja.

Kako su nam svjedoci kazali, mladići su zasuli jedni druge kamenjem, flašama i bakljama i pritom oštetili dva parkirana vozila ispred objekta kladionice, te izlog kladionice.

– Čula sam galamu na ulici, krenula sam vani da vidim šta se dešava, no u tom momentu je kamen pogodio krov vozila parkiranog ispred objekta. Prepala sam se i sakrila iza pulta. Zatim je drugi kamen završio u izlogu objekata, te sam u strahu zaključala vrata. Nisam izlazila, ali sam vidjela da nose baklje, flaše, palice i da kamenje leti na sve strane. Jedna flaša je udarila u drugo vozilo – priča radnica kladionice. Bilo ih je petnaestak, ističe ona, ali nije sigurna odakle su došli.

Prema riječima očevidaca, po dolasku policije mladići su se razbježali na više strana, a jednom je ispao telefon te se vratio po njega pa ga je policija tu zatekla.

– Jednog su priveli, iako se pravdao da se slučajno našao tu i da je bježao od grupe – kazali su nam.
U policiji su nam potvrdili da je ekipa izašla na teren, te da su evidentirana oštećenja na objektu kladionice kao i jedno vozilo, no da li je bila tučnjava dvije grupe ili je izgred napravila samo jedna skupina, te koji su bili motivi, odnosno ko je bio meta, kao i da li je jedna osoba privedena nisu nam mogli potvrditi.

Iz policije nismo uspjeli dobiti više podataka jer nisu završili posao na terenu.

Related posts