IKEA dolazi na tržište BiH?

Jedna od najvećih svjetskih kompanija koja se bavi prodajom namještaja, švedska IKEA, mogla bi uskoro proširiti svoje poslovanje i u Bosni i Hercegovini.

Kako piše portal “Pogled.ba”, iako informacija nije u potpunosti potvrđena, iz IKEA je kazano kako su njihovi stručnjaci poslati u ispitivanje bh. tržišta i sudeći po izuzetno velikoj zainteresovanosti tržišta i građana, otvaranje švedskog giganta moglo bi se dogoditi u dogledno vrijeme.

Najave o mogućem ulasku švedske IKEA na tržište BiH dolaze u vrijeme pogoršane političke situacije u zemlji zbog koje je od poslovanja u BiH odustao diskontni trgovački lanac “Lidl”.

I dok mnogi bh. građani zbog IKEA hrle u hrvatsku metropolu, uskoro bi za to mogli imati i dodatni razlog. Naime, švedski lanac trgovina namještajem u Zagrebu otvara dizajnerski outlet u koji će uložiti čak 88 miliona evra.

“Designer oultlet Croatia” osmišljen je kao trgovačko-turistička atrakcija u centru Zagreba, a osim outleta iz IKEA najavljuju i gradnju hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske pumpe i dva lanca brze hrane. Ovaj IKEA projekt trebalo bi da bude završen do 2018. godine.

(Pogled.ba)

Related posts