Dušan i Lidija prevarili stotine ljudi, pa se potukli oko para

Pun kofer novca kao i gomilu lažnih dokumenata pronašla je srbijanska policija jučer ispred zgrade u beogradskoj opštini Rakovica, u kome je Lidija Milivojević (31) najpre hicem iz samostrela ranila svog muža Dušana (39), a potom, po dolasku policije, pokušala još jednom da puca.

Upravo su lažni dokumenti i navela policiju da posumnja u identitet ranjenog muškarca, koji se patroli predstavio kao Moraz Hodžić. Pravi identitet je međutim ubrzo otkriven, a sa njim je razotkriveno i ko su zapravo stanari iznajmljenog stana, a koji su komšijama izgledali kao “baš fini ljudi”, piše beogradski Blic.

I Dušan i Lidija su rodom iz Svrljiga, a u policiji su označeni kao klasični prevaranti, koji su zbog toga više puta hapšeni i osuđivani. Za Dušanom je raspisano čak 11 potjernica, od kojih šest sudskih, za izdržavanje zatvorske kazne.

Hapšeni su i kao bračni par. Dva puta, za iste prevare.

U januaru prošle godine u akciji niške poliicije i Dušan i Lidija su uhapšeni zbog prevare u vezi sa prodajom automobila. Oni su davali lažne oglasa za prodaju automobila, a onda od zainteresovanih kupaca uzimali kaparu, da bi im “sačuvali” automobil. Novac im je slat post netom, a podizali su ga lažnim dokumentima.

Zbog istog djela, hapšeni su i u septembru 2015. u Zaječaru, kada su osumnjičeni za prevaru više od 450 građana Srbije.

Bračni par je zbog ove prevare stigla i zatvorska kazna. Dušan je osuđen na tri, a Lidija na godinu dana robije. Međutim, oboje su do sada izbjegavali izdržavanje zatvorske kazne, zbog čega je za Dušanom raspisana i sudska potraga. Jedna od ukupno njih 11.

Od potraga, Dušan se “sakrio” u Beogradu, gdje je zajedno sa Lidijom živio posljednjih pet, šest mjeseci…

Pravdu, međutim nisu uspjeli da izbjegnu.

Pomahnitala Lidija je ulazna vrata zgrade razbila koferom, koji je, kako je policija sa iznenađenjem utvrdila kada ga je otvorila – bio pun novca, koji je očito bio motiv obračuna bračnog para.

Osim novca, policija je pronašla i gomilu gomilu falsifikovanih ličnih karti i dokumenata.

Upozoravali na prevare

Na prevare bračnog para Milivojević upozoravao je i sajt “Polovni automobili”, kojima su se javljale Dušanove i Lidijine žrtve, a koji je izvještavao o njihovom hapšenju i sudskom postupku.

Prilikom podizanja kapare od zainteresovanih kupaca automobila, Lidija se predstavljala kao Vanesa Oruči i Milena Živaljević. Objema ženama, Dušan je u Nišu prethodno ukrao novčanike sa ličnim dokumentima.

Related posts