Identifikovani i pronađeni počinioci više krivičnih djela na području Velike Kladuše

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša na osnovu operativnih saznanja došli su do izvršioca više ne rasvijetljenih krivičnih djela počinjenih na području Velike Kladuše.

Dana 04.12.2012.godine od strane 2 NN lica, maskirana i naoružana vatrenim oružjem, počinili krivično djelo „ Razbojništvo“ nad radnikom benzinske pumpe „ Sestre“ i tom prilikom uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili novac u iznosu od 900 KM.

Dana 12.12.2012.godine od strane dva NN lica maskirana i naoružana vatrenim oružjem, na isti način odnosno uz prijetnju vatrenim oružjem počinili krivično djelo „ Razbojništvo“ nad radnicom benzinske pumpe „ Auto-val“ i tom prilikom otuđili novac u iznosu od 200 KM.

Operativnim radom, policijski službenici PS Velika Kladuša došli su do saznanja da su počinioci ovih krivičnih djela lice K.E rođen 1980.godine i lice R.E. rođen 1985. godine, obojica iz Velike Kladuše. Dana 11.01.2017.godine, zbog osnovane sumnje da su počinili ova krivična djela , lišeni su slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada. Kantonalnom tužilaštvu Bihać dostavljen je Izvještaj o otkrivanju počinioca krivičnog djela „ Razbojništvo“ iz čl.289 KZ F BiH.

Dana 13/14.11.2016.godine izvršeno je krivično djelo „ Teška krađa“ počinjen nad kućom vlasnika M.H. u mjestu Zborište općina Velika Kladuša, gdje je tom prilikom NN počinilac upotrebom podesnog predmeta razbio staklo na prozoru od kuhinje, ušao u kuću te otuđio novac u iznosu oko 27.000 Eura , zlatnog nakita te raznih prehrambenih proizvoda.

Operativnim radom, policijski službenici PS Velika Kladuša došli su do saznanja da je počinioc ovog krivičnog djela lice M.K. rođen 1996.godine u Bužimu, stalno nastanjen na području Velike Kladuše. Dana 05.01.2017.godine, zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo, lišen je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Kantonalnom tužilaštvu Bihać dostavljen je Izvještaj o otkrivanju počinioca krivičnog djela „ Teška krađa“ iz čl.287 KZ F BiH.

Dana 12.01.2017.godine, Policijskoj stanici Velika Kladuša prijavljeno je da je nad licem B.H. rođena 1971 u Cazinu, stalno nastanjena na području Velike Kladuše, izvršeno krivično djelo „ Razbojništvo“ od strane 3 NN muške i dvije NN ženske osobe, gdje je od iste nasilno otuđena ručna torba u kojoj se nalazilo novac u iznosu od 250 Eura i 900 KM.

Operativnim radom, policijski službenici PS Velika Kladuša, došli su do saznanja da je B.H. lažno prijavila da joj je otuđena torba sa novcem. Nad istom je zavedena kriminalistička obrada a Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ Lažno prijavljivanje „ iz čl. 347 KZ F BiH.

Related posts