Hrustovaljani u akciji pomoći porodici Hairić

Pozivaju sve Hrustovljanke i Hrustovljane da se priključe velikoj humanitarnoj akciji «MI TO MOŽEMO» za pomoć demobilisanom, teško bolesnom i ocu četvero maloljetne djece, borcu ARBiH HAIRIĆ NERMINU.

Humanitarna pomoć je neophodna za Nerminovo liječenje karcinoma pluća i stambeno zbrinjavanje šestočlane porodice, koja kao podstanar živi u Gornjim Kruharima u krajnje neuslovnim uslovima, bez ikakvih novčanih primanja. Više detalja, sa slikama, možete naći na stranici inmedia.ba

Akcija Mi TO MOŽEMO

Humanitarna akcija odnosi se i za liječenje KANDŽIĆ MUNIBA, sina našeg demobilisanog borca i RVI Kandžić Nedžada, koji je nezaposlen i sa suprugom i troje maloljetne djece živi praktično bez financijskih primanja u teškom materijalnom stanju. Ukoliko se ovome doda teška bolest djeteta situacija se značajno pogoršava.

Nedžad je vrijedan čovjek, koji svojim radom pokušava svojoj porodici obezbjediti egzistenciju ali to nije dovoljno i stoga apeliramo na sve one koji imaju mogućnost da uzmu učešća u ovoj humanitarnoj akciji. Nadamo se da će, uz našu pomoć Munib lakše ozdraviti, i da ćemo Nedžadovoj porodici omogućiti normalnije životne uslove.

Za one koji žele pomoći u Njemačkoj mogu se obratiti Kukavica Rifetu i Kukavica Rasimu. U Švajcarskoj i iz ostalih zemalja možete kontaktirati Zukić Enesa direktno ili preko stranice www.hrustovo.ch.

Uplate u BiH možete izvršiti kod Keranović Mimina 061 415 869, Keranović Senada 066 139 169 i Zukić Alme 061 877 906.

Prikupljena sredstva će se raspodjeliti transparentno. Spisak donatora sa izvještajem o rezultatima humanitarne akcije će biti dostupan na www.hrustovo.ch i na facebook stranici ŽENE HRUSTOVA.

Humanitarna akcija traje od 16.01.2017. do 28.02.2017. godine

Related posts