I publika iz Krajine imat će priliku gledati “Vatru Anadolije”

Jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu ‘Vatra Anadolije’ predstavit će se 19. maja i krajiškoj publici, budući da je tog dana zakazan koncert u Gradskoj dvorani u Cazinu, potvrdili su za naš portal iz agencije Stage Art, koja je organizator menifestacije.

“Vatra Anadolije”, jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, zatim elemente baleta, modernog plesa, stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupiće u Gradskoj dvorani u Cazinu 19. maja ove godine.

“Ugovor za ovaj veliki projekat je potpisan i nakon gostovanja u Sarajevu, a dan prije nastupa u Zagrebu, priliku da dožive ovaj veliki muzičko-scenski spektakl imat će i publika s područja Cazina, cijelog Unsko-sanskog kantona, pa i šire”, rekao je za naš portal Elmir Rekić, direktor Agencije Stage Art, koja je organizator manifestacije.

On ističe da je nastup gostiju iz Turske svjetski događaj, koji će publika iz ovog dijela Bosne i Hercegovine imati priliku prvi put vidjeti.

“Borimo se da Krajina ne ostane u ‘slijepom crijevu’ bar u kulturnom smislu, kao što je u mnogim drugim segmentima. Mi imamo mogućnosti da i najveće koncerte i događaje možemo iznijeti, zajedno sa građanima Unsko-sanskog kantona”, kaže Rekić.

‘Vatru Anadolije’ osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Počevši svoju prvu svjetsku turneju 2002. godine, grupa je postigla veliki uspjeh kod ljubitelja umjetnosti u mnogim zemljama diljem svijeta, uključujući Albaniju, Alžir, Austriju, Belgiju, Kinu, Hrvatsku, Češku, Dansku, Egipat, Francusku, Njemačku, Grčku, Italiju, Japan, Latviju, Maleziju, Meksiko, Portugal, Sjedinjene Američke Države.

Predstavu je do sada vidjelo preko 41 milion gledalaca u 97 zemalja svijeta.

“Cazin smo izabrali zato što ima najveću dvoranu, ovih dana Cazin je službeno postao gradom, pa je to sve imalo smisla i određenu težinu. Što se tiče grupe, doći će 70 plesača iz Turske koji isti program izvode i u Sarajevu, i u Zagrebu, kao što su izvodili i u New Yorku ili Istanbulu. Znači, jedna ogromna scenografija, tehnički preduvjeti koje mi obezbjeđujemo, sve ono što su oni od nas tražili kada smo potpisivali ugovor, a mi to sve možemo ispoštovati”, govori Rekić.

Pripreme za muzičko-scenski spektakl počele su prije nekoliko dana, a Rekić vjeruje da će se ulaznice rasprodati u rekordnom roku.

S obzirom na veliki interes i zadovoljstvo publike gostovanjem ruskog carskog baleta prošle godine u Bihaću, sigurno je da će i nastup svjetski poznate Vatre Anadolije biti s velikom radošću dočekan kod publike iz cijele regije.

Kako saznajemo, ulaznice će biti puštene u prodaju 17. aprila.

/klix.ba

Related posts