Hodžić: Od Ibričića mogu najviše naučiti

Nermin Hodžić, nekadašnji član prijedorskog Rudara i Podgrmeča iz Sanskog Mosta, protekle sedmice pronašao je novi klub.

Hodžić je zadovoljio ukuse hrvatskog stručnjaka na klupi FC Koper Igora Pamića, te se odmah i priključio pripremama kluba.

“Prezadovoljan sam dolaskom u Koper, te bih se zahvalio treneru i Upravi kluba koji su mi pružili priliku i dat ću sve od sebe da to opravdam. Uslovi u klubu su izuzetno dobri i tu igrač ima sve što je potrebno na napredak. Očekujem da budem zdrav i odigram što više uakmice, te da izborimo mjesto na tabeli koje vodi u Evropu”, priča Hadžić za SportSport.ba

Posebno ga raduje sjajna atmosfera među saigračima, a društvo mu često pravi nekadašnji reprezentativac naše zemlje Senijad Ibričić, bivši kapiten Željezničara Marijan Antolović i Gornjevakufljani Marin Jurina. “Atmosfera u klubu je odlična i uvijek gledamo da što više slobodnog vremena provedemo zajedno, a o saigračima mogu reći samo najbolje.

Najviše sam sa Ibričićem jer se dugo poznajemo i od njega mogu najviše naučiti sa fudbalske, a pogotovo ljudske strane. Jurinu nisam poznavao prije, ali me pozitivno iznenadio, dok mi je od prvog dana jasno zašto je Antolović bio kapiten Željezničar”, govori 22-godišnjak rođen u Njemačkoj. U našoj zemlji Hodžić je nastupao za Rudar iz Prijedora, te Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

“U Rudaru iz Prijedora sam prošao sve omladinske selekcije i to gledam kao period gdje sam mnogo toga naučio i stekao mnogo prijatelja. Podgrmeč je klub iz mog grada i drago mi je da sam imao priliku predstavljati svoj grad. Također, želim Rudaru, kao i Podgrmeču sve najbolje i zaista im hvala na svemu”, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Nermin Hodžić, novi član slovenskog Kopera.

Related posts