HODRE ZLA ODALE POČAST TRAGIČNO NASTRADALIM UPOSLENICIMA OŠ 'KOVAČIĆI'

Navijači Fudbalskog  kluba Sarajevo, popularne Horde zla, večeras su utakmici BH telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega, na stadionu Asim Ferhatović Hase, odali počast tragično nastradalim uposlenicima Osnovne Škole Kovačići, koji su u petak izgubile život u saobraćjnoj nesreći na istočnom ulazu u glavni grad BiH. 

POZNATO VRIJEME I MJESTO DŽENAZA-NAMAZA ČETIRI POGINULE UPOSLENICE OŠ ‘KOVAČIĆI’

Horde zla su istakle dva transparenta na kojima je pisalo:

“Rahmet vam duši!”…

…te na drugom njihove inicijale – M. B. L. S. A. Ć. M. K.

IZ OŠ ‘KOVAČIĆI’ EMOTIVNO SE OPROSTILI OD STRADALIH KOLEGICA: ŠKOLA JE OSTALA BEZ ZAPOSLENICA VELIKOG SRCA

Podsjetimo, Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, četiri uposlenice OŠ Kovačići poginule su kod Darive, u blizini glavnog grada BiH, kada su u automobilu, iz još neutvrđenih okolnosti, sletjele s kolovoza i završile u provaliji dubokoj 200 metara, prenosi Radiosarajevo.

Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke. Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je danas na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila, utorak, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Upravo u ponedjeljak i utorak bit će obavljena dženaza-namaz svim nastradalim u jednoj od najtežih saobraćajnih nesreća u BiH u ovoj godini.

(Hayat / Foto: Radiosarajevo)

Related posts