Hodovića metak pogodio u grudi: Krvav trčao kako bi pobjegao, ali ga Pitić i Halilović sustigli i zabili mu nož u srce

Zbog ubistva Damira Hodovića zvanog Pele, koje se dogodilo prije dva dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje, uhapšeni su 26-godišnji Fuad Pitić i njegov 22-godišnji šura, Ismar Halilović.

Oni se terete da su prije dva dana, oko 18:30 sati na Trgu međunarodnog prijateljstva do broja 16, ubili 38-godšnjeg Damira Hodovića iz Zemuna, a koji je živio u Sarajevu.

Osim toga, zbog pomaganja ubicama Damira Hodovića uhapšen je i 32-godišnji Nihad Titorić. On se navodno tereti za pomoć počiniteljima ubistva. Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih Pitića i Halilovića, rekao je kratko kako su se njegovi branjenici tokom saslušanja branili šutnjom. Obojici se na teret stavlja krivično djelo ubistvo. Pitić i Halilović su jučer predati u nadležnost Tužilaštvu KS. Tužilac je odredio zadržavanje u roku od 24 sata, a nakon toga će biti donesena odluka da li će njihov pritvor i dalje biti produžen.

Hodović prvo teško ranjen iz pištolja, a onda ubijen nožem

Prema pisanju Dnevnog Avaza, Damir Hodović je nastradao nakon što ga je direktno u srce pogodio metak koji je ispaljen iz pištolja. Ipak, tokom ovog ubistva je korišten i nož. Osobe koje su jučer napravile obdukciju tijela nastradalog su istakle kako su na tijelu Hodovića pored rana od metka pronađene i neke druge povrede.

Kako navodi Avaz, nakon što je metak pogodio Hodovića u grudi, svega nekoliko centimetara od srca, on je tako krvav počeo da trči kako bi pobjegao. Međutim, tada ga je jedan od napadača sustigao i nakon toga mu zabio nož u srce. Upitno je da li bi Hodović preživio i samo ranjavanje koje je bilo veoma teško. Još uvijek nije službeno potvrđeno ko je od napadača koristio nož, a ko vatreno oružje.

Policija KS je i jučer pregledavala mjesto zločina, a pregledavala je i neke automobile koji su se nalazili nedaleko od samog mjesta ubistva tragajući za oružjem. Navodno je izuzeto više video snimaka okolnih objekata. Motiv ovog ubistva su, navodno, neraščišćeni računi Hodovića sa jedne, te Pitića i Halilovića sa druge strane. Navodno je Hodović dugovao novac Pitiću i Haliloviću, zbog čega je nedavno izbila i tuča. Napadači su pobjegli odmah nakon ubistva, ali su uhapšeni jučer svega nekoliko minuta nakon ponoći.

Damir Hodović, koji je ubijen prije dva dana, je ranije u nekoliko navrata bio hapšen zbog krađa. Oni koji ga poznaju kažu da nije pravio probleme, te da nikoga nije maltretirao.

Pitić i Halilović porodično vezani

Ono što je posebno zanimljivo je to da su pripadnici MUP-a KS, tokom potrage za ubicama Hodovića, uhapsili Amera Kojića, koji se ne dovodi u vezu sa ubistvom Hodovića. Policajci su kod njega pronašli pet kilograma marihuane, tri puške, municiju i prigušivače. I Kojić je predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Kada su u pitanju ubice Hodovića, Fuad Pitić je odranije poznat policiji. On je prije četiri godine uhapšen jer je u istoj ulici, u kojoj je ubijen Hodović, bacio bombu. Tada nije bilo povrijeđenih osoba, ali su popucala stakla na dva stana obližnje zgrade. On je tada priznao da je aktivirao ručnu bombu. Dan prije zločina na Facebooku je objavio status: “Možda gazim put krvav, ali ga gazim kao prvak”.

“Dana 01.02.2017. godine u 18:35 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli ekipu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji su pružali pomoć povrijeđenom licu. Od strane ljekara konstatovana je smrt H.D., rođen 1979. godine u Zemunu, nastanjen u Sarajevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva su dana 02.02.2017. godine, u jutarnjim satima, pronašli i lišili slobode tri osobe, koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela”, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Faktor piše kako je ubijeni Hodović dugovao novac od droge Pitiću i Haliloviću. Isti list navodi kako navodno Pitić pucao, a Halilović nožem izbo ubijenog Hodovića.

Ismar Halilović je porodično povezan sa Pitićem, za kojeg je udata njegova sestra. U ljeto prošle godine, Halilovićevog oca je uhapsila policija zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogom. Tada je u pretresu njihovog stana na Ilidži pronašla i oduzela 179 paketića marihuane namijenjene za uličnu prodaju, kako navodi Faktor.

Related posts