Herojski čin: Doktorica u povratku kući spasila tri života

U mjestu Jehovci u blizini Kiseljaka prevrnulo vozilo u kojem su teško povrijeđene tri osobe. Srećom po njih, u koloni je vozila i mlada doktorica Merima Kruščica koja je brzom intervencijom spasila sve tri osobe.

Danas se u mjesto Jehovci dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

Tri osobe su ostale zarobljene u automobilu sa teškim povredama. Ipak, u koloni automobila koja su prolazila bila je i mlada doktorica Merima Kruščica koja je brzom intervencijom pomogla povrijeđenima.

U razgovoru za portal N1Info, ispričala je današnje iskustvo:

“Bila sam negdje drugo-treće vozilo u koloni i s moje desne strane sam primjetila jedno vozilo koje je okrenuto na krov, još su se točkovi okretali i pušilo se iz vozila. Prije mene vozač je skrenuo na desnu stranu, ja sam za njim. Čula sam samo lupanje iz vozila, a ubrzo je u pomoć pritekla i gospoda iz obližnje iz kafane i okrenuli smo džip. Vrata su bila zablokirana, i nakon što smo uspjeli odvaliti vrata izvadili smo povrijeđene sa jako teškim povredama glave i ekstremiteta i grudnog koša”, kazala je dr. Kruščica za N1.

Nakon toga je zbrinula povrijeđene i pričekala sanitetska vozila.

“Zbrinula sam ih i uskoro su stigla sanitetska vozila iz Kiseljaka. Ponudila sam se da ovog lakše povrijeđenog stavim u svoj automobil i odvukla sam ga u Dom zdravlja Kiseljak. Dobila sam informaciju da su svi stabilni i pušteni na kućno liječenje”.

Još je za kraj opisala kakav je osjećaj nositi se sa sličnim situacijama obavljajući ovakav posao.

“Takve situacije mi se često dešavaju i djelujem sasvim normalno. Malo budete sami na sebe ponosni, jer tek kada sam stigla kući, pomislila sam: Bože, živi su još uvijek!”.

Related posts