Hasan Babić, kandidat za GV Bihaća: Moje dosadašnje iskustvo može pomoći Bihaću

Kandidati Stranke demokratske akcije Bihać za Gradsko vijeće Grada Bihaća odgovorili su na pet pitanja i time u određenoj mjeri upoznali birače s onim što nude i koje projekte planiraju podržavati ukoliko budu izabrani u Gradsko vijeće. 

Babić je u pogledu društveno-političkog života bio učesnik različitih aktivnosti i projekata poput mandata predsjednika Skupštine MZ Brekovica; u više mandata bio član Savjeta MZ, voditelj svih aktivnosti oko nastavka radova na dogradnji Kompleksa šehidskog mezarja u Brekovici kao predsjednik građevinskog odbora.

Kroz rad u Savjetu MZ Brekovica, aktivno je učestvovao u obezbjeđenju potrebnih sredstava i uslova za rekonstrukciju zgrade JU “Osnovna škola Brekovica” koji su se ogledali u sanaciji krovne konstrukcije i zamjeni pokrova, zamjeni vanjske stolarije, utopljavanja objekta i fasade, sanaciji sanitarnih čvorova , ugradnje instalacija centralnog grijanja te postavljanje zaštitne ograde oko škole. Učestvovao u realizaciji aktivnosti na izgradnji školske sale te sačinio projekat izgradnje Doma kulture u Brekovici.

Kao sportski radnik, od 2009. do 2019. godine bio u Nogometnom klubu “BREKOVICA 78” gdje je obavljao nekoliko funkcija, od sekretara kluba, člana upravnog odbora do predsjednika kluba. U navedenom periodu mnogo je urađeno na  izgradnji infrastrukture kao što je igralište sa ogradom, Upravna zgrada sa svlačionicama, restoranom i pratećim prostorijama. Kao rezultat dijela navedenog angažmana klub je ovom periodu dva puta ostvarivao angažman u viši  rang takmičenja.

Babić je 2017. godine proglašen najuspješnijim sportskim radnikom Grada Bihaća te Unsko-sanskog kantona.

Za sve one koji Vas ne poznaju, ko je Hasan Babić? 

Ja sam Hasan Babić, dolazim iz Brekovice , jedne od najvećih i najljepših mjesnih zajednica  na području našeg  grada. Osnovno i  srednje obrazovanje stekao sam u Bihaću, Višu školu  a zatim i fakuteltsko obrazovanje stekao sam isto tako u Bihaću. Učesnik sam odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godine. Oženjen sam, otac dva sina. Zaposlen sam u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Zbog čega ste se odlučili kandidirati za Gradsko vijeće? 

Razlog zbog kojeg sam sam se kandidirao na predstojeće izbore jeste da svojim primjerom pokažem ljudima da je važno biti društveno odgovoran, učestvovati u radu lokalne samouprave, ali i stvarati bolju socijalnu i političku atmosferu u gradu. Smatram da svako svojim ličnim primjerom treba poslati jasnu poruku da uz ispravne postupke može doprinijeti boljitku. Želim raditi s građanima na rješavanju problema, da svoje kontakte izvan Bihaća pozovem da investiraju u Bihać i na taj način osnaživati sve razvojne segmente.

Koji su po Vama ključni problemi s kojima se susreću Bišćani?  

Ključnih problema s kojim se susreću građani grada Bihaća ima puno, ali pokušaću ih svesti u nekoliko  kategorija, a radi se o slijedećim problemima;

  • prisutnost velikog broja migranata na ulicama našeg grada ( koja se odmah usko veže za sigurnosnu situaciju građana i njihove imovine)
  • velika nezaposlenost
  • nepotizam
  • nedovoljna posvećenost mladima,
  • nedostatatak kulturnih i sportskih dešavanja, poduzetničkih projekata
  • loše riješena putna povezanost između dijelova grada
  • nedovoljno kvalitetan rad dječijih vrtića
  • problem zlostavljanja u porodici.

Koje aktivnosti i projekte planirate podržati ukoliko budete izabrani u Gradsko vijeće?  

Svakako ću se zalagati za poljoprivrednike i privrednike, jačati položaj mladih ljudi kroz projekte od njihovog značaja, radit ću na poticanju upošljavanja osoba s invaliditetom, promociji domaće proizvodnje, unaprjeđenju sportskih sadržaja i sporta u cjelini te iznalaženju rješenja za problem migranata…

Koja je vaša ključna poruka biračima?

Osoba sam koja se mnogo kreće, razgovara s ljudima, osluškuje svaku njihovu boljku, nastoji pomoći… smatram da me moje znanje i kompletnost, a nadasve volja da učinim sve što je u mojoj moći, čini kvalitetnim potencijalnim vijećnikom koji će raditi u službi svog naroda.

Related posts