Haotično stanje u Jedinstvu: Nemamo tim za Prvu ligu

U bihaćkom Jedinstvu, klubu koji je nekad predstavljao Bosnu i Hercegovinu u Evropi, stanje je haotično.

Umjesto najavljene stabilizacije i očekivanih pojačanja, na scenu je zavladalo osipanje igračkog kadra, a situacija pred sami start nove sezone u Prvoj ligi Federacije BiH nije nimalo obećavajuća.

Stanje u klubu najbolje oslikava činjenica da su ekipu napustili gotovo svi igrači koji su bili standardni u prošloj sezoni.

Ekipa je trenutno satkana od kadeta, juniora i igrača koji nisu nastupili više od 10 puta u prvoligaškom rangu, a od novih imena tu su jedino povratnik Sinan Samardžić i Ismet Pendek koji je prethodno igrao za Novi Grad Sarajevo.

“Igrači koji su tu uopšte ne igraju za novac. Ovdje postoji samo broj, nekoliko pojedinaca i talentovanih momaka, ostalo ništa. Vremena da se bilo što mijenja više nema, tako da ne znam na koji način ćemo ući u prvenstvo”, kazao nam je razočarani trener Igor Abdihodžić, dodavši: “Mislim da nemamo ekipu potrebnu za takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH. U prethodnih nekoliko godina smo potrošili svu svoju djecu koja su mogla nositi ovo breme duži niz godina”, ističe ovaj perspektivni stručnjak.

Veliki broj navijača smatra kako je odstupanje iz lige najbolje rješenje, no… “To se sad ne može, jer bismo bili izbačeni u zadnji rang, a pritom nas ne bi zaobišle kazne i troškovi. Naravno, to za nas nije prihvatljivo,” U cijeloj situaciji najviše gube navijači Jedinstva, koji su posljednji put svoj voljeni klub u Premijer ligi BiH gledali u sezoni 2007/2008. Nakon toga, povratak u elitno društvo, za bihaćki klub je postao nedostižan cilj. – piše sportsport.

Related posts