Gužve na granicama u BiH, čekanja duža od sat vremena na GP Izačić i V.Kladuša

Pojačan je intenzitet saobraćaja u gradskim centrima te na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH. Iz BIHAMK-a posebno izdvajaju granične prijelaze Orašje, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac, Bosanska Dubica, Bosanski Novi, Donja Gradina, Izačić i Velika Kladuša, gdje se na izlazu čeka duže od sat vremena.
Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

BIHAMK upozorava na učestale odrone zemlje ili kamenja u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Vozači trebaju biti posebno oprezni prilikom vožnje na putnim pravcima Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično se saobraća na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, kao i na regionalnim putevima Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila više od 3,5 tone saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Bez obzira na povoljne vremenske uslove, vozačima se savjetuje oprezna vožnja. Iz BIHAMK-a podsjećaju da je podsjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Related posts