Gradsko vijeće Cazin zasjeda u srijedu i četvrtak: Obiman dnevni red

Pred vijećnicima Gradskog vijeća Cazin nalaze se dvije sjednice. Zakazane su za srijedu (21.02.) i četvrtak (22.02.), uz obiman dnevni red.

Kako je sutrašnja sjednica Gradskog vijeća Cazin i prva u ovoj godini, na njenom dnevnom redu naći će se i Program rada Vijeća za 2018.godinu, a zatim i Prijedlog Odluke o uvjetima raspolaganja nekretninama i mjerama poticaja poduzetništva na području Poslovne zone Ratkovac, kao i Program njenog razvoja i implementacije.

Uz ovo, vijećnici će se sutra izjasniti i o odlukama o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju i rekonstrukciju puteva: Jašaragići-Gomila u MZ Miostrah, Mesići 2-Suljići u MZ Majetići, Kamenica u MZ Gornja Koprivna, Arapovići-Gornja Barska i Sastavci u MZ Skokovi, Aličajići 1 u MZ Pjanići, “Ale Redžić” u MZ Polje i Džamija Barska-Hadžići-Merdanovići u naselju Gornja Barska Skokovi. Na dnevnom redu će se naći i odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju vodovoda u naselju Bašče, te odluke o izgradnji i legalizaciji dalekovoda Tržačka Raštela 3, Jusin put 2 i Stijena vodovod Centar.

Samo dan kasnije, na svojoj 9. redovnoj sjednici, Gradsko vijeće Cazin će se očitovati o planovima rada i finansijskim planovima za 2018. godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Kulturni centar i Sportski centar “Salih Omerčević”, kao i javnih preduzeća RTV Cazin, Veterinarska stanica, Čistoća i Vodovod.

Dnevnim redom 9. sjednice predviđen je i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Programa nadziđivanja zgrada i izgradnje potkrovnih stanova u 2017.godini, te odluke o utvrđivanju javnog interesa rekonstrukcije putnih pravaca Fazlića put, Donji Memići, Donji Džakulići – Halkići i Vukalići – Hodžića glavica u MZ Stijena, Porčići-Abdagin put u Krivaji, Brdo – Handanagići u MZ Miostrah i Kovačevići – Klanac u MZ Ćoralići. Uz ovo, vijećnici bi se u četvrtak trebali očitovati i o Prijedlogu Odluke o bratimljenju Cazina sa turskom općinom Kahramanmaraš.

(Izvor: RTV Cazin)

Related posts