Detalji velike tragedije u BiH: Djevojčicu ubio grom dok je brala luk

Mještani sela Otpočivaljka kod Prnjavora su u šoku, nakon što je djevojčica Dobrinka Stojčić (11) poginula od udara groma.

Kažu da je nesretnu djevojčicu grom udario najvjerovatnije zbog mobilnog telefona koji je ponijela sa sobom, dok drugi tvrde da ju je grom pogodio direktno u glavu i da joj nije bilo spasa. Djevojčica je jučer sahranjena na lokalnom groblju, piše Srpskainfo.

Jedan od mještana ispričao je da je taj dan Prnjavor i sela oko njega pogodilo jako nevrijeme, ali kažu da ne pamte ovaku tragediju u ovoj opštini.

“Spremalo se nevrijeme i kiša je padala cijeli dan. Vidio sam da je sijevalo i grmilo, al sam tek uvečer čuo o tragediji koja je pogodila porodicu Stojčić”, ispričao je sagovornik Srpskeinfo.

Jedan od prvih komšija porodice Stojčić kaže da će se ova porodica teško oporaviti od ove tragedije.

“Spremali su se da ručaju, pa je njen otac Nedeljko otišao u baštu da ubere luka za salatu, a Dobrinka je krenula za njim da mu pomogne. Nalazila se na manje od metra od njega kada ju je udario grom”, ispričao je komšija ove porodice.

On pojašanjava da je grom direktno udario u djevojčicu, a da je njen otac koji je bio na možda 80 centimetara od nje prošao bez povrede.

“Dobrinku je navodno grom pogodio u glavu ili vrat, zatim prošao kroz kičmu i noge. Po selu se pričalo da je imala mobilni telefon i da je to možda privuklo grom, međutim kada sam išao kod njih kući da izjavim saučešće rekli su da nije nosila mobitel sa sobom – istakao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima Nedeljko, kada je vidio šta se desilo uspio je pozvati Hitnu pomoć i pokušavao je sve kako bi spasio svoju najmlađu kćerku, međutim nije joj mogao pomoći.

“Naše selo Otpočivaljka je oko 18 kilometara udaljeno od Prnjavora, međutim Hitna pomoć je došla u rekordnom roku. Čuo sam da su tu bili za manje od deset minuta, ali Dobrniki nisu mogli pomoći. Vjerovatno da je umrla odmah čim ju je grom udario”, pojašnjava komšija porodice Stojčić.

Prema njegovim riječima ova porodica godinama vodi borbu sa teškom situacijom.

“Nedeljko je ratni vojni invalid prve kategorije, a osim toga ima i problema sa srcem. Ugrađen mu je bajpas i srce mu radi samo 30 odsto. On i Gordana imaju još dvije starije kćerke. Ne znam kako će se izboriti sa ovim gubitkom, jučer su oboje završili u bolnici”, ispričao je komšija i dodao da se uzdržavaju od poljoprivrede.

Prnjavorčane je takođe pogodila tragedija njihovih sugrađanina i u nekoliko kafića već se skupljaju pare, kako bi pomogli ovoj porodici.

Related posts