Gradski vijećnik iz Goražda Sead Tatarin pucao na kolegu jer je napustio Stranku dijaspore

U naselju Vitkovići kod Goražda u jednom od lokalnih kafića u petak oko ponoći došlo je do pucnjave u kojoj na svu sreću nije bilo stradalih lica. Prema informacijama iz Policijske uprave Goražde dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se D.R., i prijavio da je u njega T.S., nastanjen u Goraždu pucao iz vatrenog oružja-pištolja u jednom ugostiteljskom objektu u ovom naselju.

Na mjesto nesreće upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde kao i Jedinica za podršku MUP-a BPK-a Goražde, koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da nema povrijeđenih osoba, a u ugostiteljskom objektu pronađen je pištolj iz kojeg je pucano kao i jedna čahura.

T.S. je naknadno lišen slobode i tom prilikom je ustanovljeno da je u alkoholiziranom stanju. Smješten je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, o svemu je obavješten kantonalni tuzilac koji je dijelo okvalifikovao kao ugrozavanje sigurnosti, saznajemo u MUP-u BPK Gorazde. Protiv T.S. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Kako saznajemo na Ramiza Dragolja zvanog Raka iz Vitkovića, tom prilikom pucao je Sead Tatarin, vijećnik gradskog vijeća Goražda iz Stranke dijaspore.
Prema riječima Ramiza Dragolja sve je počelo prijetnjama koje mu je Tatarin upućivao preko drugih ljudi te je on u namjeri da riješi situaciju u kasnim večernjim satima svratio do lokalnog kafića u Vitkovićima.

“Rekao sam mu da to ne čini, priznajem da sam mu rekao ako to ne stane da će se loše završiti, ali nije bilo fizičkog kontakta jer sam od njega bio udaljen nekoliko metara. Izvadio je pištolj i srećom izmedju nas je stao njegov prijatelj, nekako sam uspio doći do vrata i pobjeći a onda sam začuo pucanj. Metak se odbio do asfalta uz moju nogu”, ispričao je Dragolj novinarima najavljujući da će pokrenuti tužbu protiv Tatarina za pokušaj ubistva.

Dragolj je kako saznajemo bivši član Stranke dijaspore koju je napustio jer nije htio učestvovati u određenim radnjama.

“Ja sam nekada bio član te stranke, otišao sam iz nje zbog stvari na koje nisam htio pristati”, kazao je Dragolj.

Seada Tatarina danas nismo uspjeli dobiti. S druge strane kako saznajemo on je u petak uvečer pucao iz oružja za koje nije imao važeću dozvolu. Također, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su na osnovu pismene Naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Goraždu izvršili pretres porodiče kuće u naselju Vranići bb, općina Goražde, koju koristi. Prilikom pretresa dobrovoljno su predane dvije lovačke puške za koje isti posjeduje oružni list, dok drugi predmeti nisu pronađeni.

Related posts