Gradonačelnikov pečat

Prijatno se iznenadih kada sam danas pored općine spazio sat sa stanjem duga budžeta, malo su mi to kasnije pokvarili sa saopćenjem kako je gradonačelnik napravio potez kao taj i taj.
Nije bilo potrebe skužili bi mi, neizrečena poruka bila bi veća.
Ne slažem se ni sa reakcijom pojedinih političara, koji ne vide tu ništa posebno.
I nije posebno, ali je simpatičan pa i moderan potez, populistički dakako ali i simboličan.
A onda na svim portalima i ta vijest da je gradonačelnik u konkurenciji za priznanje Večernjakov pečat.
Nakon Enisa Bešlagića malo ko može popuniti tu prazninu.
Pa se pitaju zašto naš gradonačelnik, šta je on uradio i postigao osim što je pokrenuo tri krivične prijave za korupciju u općini, te što je najavio a još nije započeo rušenje bespravnih objekata.
Konačno načelnik kakvog zaslužujemo! – kažu opet drugi, a pitanje je kako bi štrajkači na Radio Bihaću to označili.
U konkurenciji je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je pokrenuo inicijativu za ukidanje kantonalnog nivoa Vlasti. Međutim ni njemu, možda, ne treba dati Večernjakov pečat dok inicijativa se ne usvoji. Neprijatelji bi mogli reći – eno Imamović več počeo se kititi nagradama, pa bojkotirati inicijativu koja je važnija i od njega samog.
Pa se tako vidi kolika je ta borba za ispravljanje krivih Drina u BiH, tako da mali elektronski sat sa budžetom na općini Bihać dođe nekako još manji.
Gradonačelniku Fazliću može komotno da bude čast što je i predložen, što je primjećen, a nama bi najbolje bilo da gradonačelniku u ovom momentu niko ne baca prašinu u oči, da ga se ne počne preuranjeno hvaliti kada su tek pred njim teški izazovi i duge godine problema za vratom.
A nema para, (znaju to i Jedinstvo i Radio Bihać i drugi i bez sata)
nema para…
…ove riječi
kao i ona brojka
vrte se u krug.

Related posts