Grad mora platiti popravak Ferrarija oštećenog zbog rupe na cesti

Vlasnik automobila Ferrari tužio je gradske službe Peterborougha u Engleskoj zbog oštećenja na svom ljubimcu, koje je prouzrokovano zbog oštećenja na asfaltu. Gotovo godinu dana poslije tužba se isplatila.
Scott Nichols, vlasnik skupocjenog Ferrarija, za popravak oštećenja na automobilu dobit će od grada 10.000 funti (oko 22.800 KM), skoro godinu dana nakon nemilog događaja, piše Mirror.

“Prošlog maja vozio sam cestom oko 22:30 sati i udario nešto na cesti. Bočni zračni jastuk na strani suvozača se aktivirao i skoro sam napravio udes. Mislio sam da sam udario u nešto, no bila je rupa na cesti”, rekao je Nicholas.

Dodao je da je mogao nekoga udariti u drugoj traci, te da je imao sreću da niko nije dolazio iz suprotnog smjera, ali i da niko nije sjedio na mjestu suvozača.

Nailazak na rupu u slučaju Ferrarija nije jeftin. Aktivacija zračnog jastuka prouzrokovala je 6.000 funti troškova, a zamjena uništenog aluminijskog dijela još 3.000 funti.

Vlasnik je na dostavu dijelova i servis morao čekati čak tri mjeseca.

Nicholas će sada konačno biti obeštećen sa 10.000 britanskih funti (oko 22.800 KM), koje će donirati u dobrotvorne svrhe.

“Nisam ih tužio zbog novca, već je to stvar principa. Na sudu su pokušali sve da izbjegnu plaćanje kazne. Čak su tvrdili da takav superautomobil ne smije na cestu”, rekao je Nicholas. – piše klix.

Related posts