Grad Bihać obilježio Svjetski dan knjige

Povodom Svjetskog dana knjige, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa svojim saradnikom Harisom Karačom, učenikom III razreda Mješovite srednje škole, posjetio je danas Kantonalnu i univerzitetsku biblioteku i knjižnicu sv. Josip u Bihaću. Posjetu objema bibliotekima gradonačelnik Fazlić i saradnik Karač iskoristili su kako bi simbolično uručili po jedan primjerak knjige za knjižni fond.

„Direktorici Midžić i časnoj sestri Blanki sa svojim saradnikom Harisom uručio sam po jedan primjerak knjige o ljepotama Bosne i Hercegovine i Monografiju 5. korpusa Armije R BiH. Nažalost sve manje mladih čita knjigu i naša današnja posjeta ima za cilj populizaciju bibliotekarstva i čitanja knjiga“- kazao je gradonačelnik Fazlić, koji je zajedno sa Harisom dobio i počasnu člansku kartu kantonalne biblioteke.

Tokom posjete Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci gradonačelnik Fazlić i saradnik Karač posjetili su radionice na kojima su učenici OŠ Prekounje i OŠ Harmani I, prigodnim literarnim i likovnim radovima ukazali na značaj knjige u modernom informatičkom vremenu.

„Sretan sam što sam sa gradonačelnikom posjetio biblioteku i knjižnicu i što sam sa mladima razgovarao o knjigama. Jako sam ponosan na ove mlade jer vidim odlično uče i oni su ponos svojih nastavnika“ – kazao je danas Haris Karač.

Related posts